AMSCG: Praviti češće pauze tokom dužih putovanja

Iz Auto-moto saveza su saopštili i da je frekvencija vozila pojačana i savjetovali opreznu vožnju u držanje odstojanja između vozila
1 komentar(a)
Putevi, Foto: Zoran Đurić
Putevi, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.08.2013. 06:27h

U Crnoj Gori jutros se saobraća bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

Oni su danas savjetovali vozačima da, zbog visokih dnevnih temperatura, na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a da, ukoliko putuju tokom dana, prave češće pauze.

Iz Auto-moto saveza su saopštili i da je frekvencija vozila pojačana i savjetovali opreznu vožnju u držanje odstojanja između vozila.

Na djelovima magistralnih puteva Bioče-Kolašin-Mojkovac, Podgorica-Sotonići-Petrovac, Granični prelaz Debeli brijeg-Herceg Novi-Kotor-Budva-Bar-Granični prelaz Sukobin kao i Podgorica-Cetinje-Budva, od 1. jula do 1. septembra zabranjen je saobraćaj motornih teretnih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona od 17 do 22 sata.

Iz AMSCG su objasnili da saobraćaj nije zabranjen vozilama sa prvenstvom prolaza, za održavanja puteva i PTT instalacija, za pomoć na putu, specijalnim vozilama za prevoz betona i asfalt kao i hladnjačama koje prevoze lako kvarljivu robu.

U toku je rekonstrukcija tunela Tivran, na magistralnom putu M-2 Ribarevina-Berane, zbog čega će se saobraćati u skladu sa privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Rožaje-Špiljani u mjestu Bijela Crkva saobraća se jednom trakom naizmjenično, zbog oštećenja trupa puta.

Na regionalnom putu R-4, Slijepač most-Pljevlja, na dionici Pavino Polje-Kovren-Crkvice, rekonstruiše se put i saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Saobraćaj za sve vrste motornih vozila biće zatvoren na starom putu za Danilovgrad, na dionici puta poslije skretanja za Malo brdo do skretanja za Rogame, zbog radova na rekonstrukciji.

Predviđeno je da radovi na tom putu traju do 22. avgusta.

Bonus video: