Pritisak policije na Pivljane: Zovu nas na informativne razgovore i pišu prijave za parkiranje

Mještani traže da im CGES i Krnovo green energy poprave put koji je uništen tokom izvođenja radova na dalekovodima
114 pregleda 6 komentar(a)
Brezna, policija, Foto: Privatna arhiva
Brezna, policija, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.07.2018. 13:03h

Mještani pivskih sela Gornja i Donja Brezna, koji već mjesec dana blokiraju seoski put i ne dozvoljavaju pristup energetskim kompanijama koje izvode radove na 110kV i 400kV dalekovodima, Krnovo Green Energy i Crnogorskom elektroprenosnom sistemu (CGES), tvrde da policija poziva članove Mjesnog odbora (MO) na informativne razgovore, kao i da im je napisala prijave za nepropisno parkiranje.

“Iz policije su me zvali da dođem u Plužine da dam izjavu. Ne vidim razlog za to. Skup je uredno prijavljen, pregovori sa energetskim kompanijama su u toku, uradili smo elaborat koji su tražili”, kazao je MO Milonja Blagojević.

Mještani traže da im CGES i Krnovo green energy poprave put koji je uništen tokom izvođenja radova na dalekovodima, da učestvuju u obezbjeđivanju sredstava za izgradnju vodovoda, kao i da budu pravično obeštećeni za uništenu imovinu.

Mirko Radojević je kazao da je plužinska policija njemu, Budimiru Radojeviću, Maju Blečiću i Milojku Đurkoviću, napisala prijave za nepropisno parkiranje jer su, kako tvrdi, zaustavili automobile na seoskom putu i da im je policija “podmetnula” da potpišuzapisnike da su ugrozili saobraćaj.

“Donijeli su mi neki papir da potpišem, a nisam imao naočare i nisam znao sta piše. Potpisao sam jer nijesam ništa skirivio pred zakonom. Ja čuvam ovce i bavim se seoskim poslovima, a ne podmetanjima. Kasnije sam saznao da su nam podmetnuli prijave za nepropisno parkiranje. Zamislite da je nekome palo na pamet da nas optuži da smo ugrozili saobraćaj na seoskom putu, baš onom koji su potpuno uništili oni koji su nas prijavili policiji zbog čega i protestujemo,“ kazao je Blečić.

Mirko Radojević je poručio da ukoliko se dogodi nešto slično da će tražiti da unutrašnja kontrola policije ispita rad policijskih službenika, a podnijeće i krivične prijave.

Bonus video: