Policija temeljno istražuje Šukovića zbog prijetnji novinarima "Monitora"

Tužilaštvo još nije utvrdilo da li je predsjednik SO Kolašin ugrozio bezbjednost novinara
98 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2013. 14:56h

Osnovni državni tužilac u Kolašinu Vojislav Grujić još nije dobio od Uprave policije tražene podatke kako bi ocijenio da li je predsjednik Skupštine Opštine Kolašin Mile Šuković počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti time što je prijetio novinarima “Monitora”

Povod za to je bio tekst u „Monitoru“ „Ide Mile DPS prugom“, u kome se podsjeća na Šukovićeve poslove i imovinu, koju je stekao i radeći za Zorana Bećirovića.

Podgorička policija koja je trebalo da po naredbi sudije za istragu prikupi dokaze i dostavi ih tužiocu to do sada nije učinila.

Tužilac očekuje podatke i dokumentaciju, odnosno listinge dolaznih i odlaznih poziva sa brojeva “Monitora” od ponoći do podneva 5. jula, kada je Šuković pozvao redakciju i prijetio novinarima.

Grujić je u odgovoru “Vijestima” naveo da će još jednom saslušati Šukovića, koji je u izjavi policiji priznao prijetnje i uvrede, pravdajući ih revoltiranošću sadržajem teksta koji je nedjeljnik objavio.

“U cilju utvrđivanja postojanja elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti i krivice osumnjičenog Šuković Mila ovaj tužilac će u izviđajnom postupku preduzeti dokazne radnje u vidu saslušanja osumnjičenog i oštećenih Rašović Miodraga i Perović Korać Milene,” navodi se u odgovoru ODT i dodaje da su pozivi za saslušanje već upućeni.

Još je ništa nijesu pitali: Perović (u sredini)

Autorka teksta koji je iznervirao Šukovića jer je doveo u sumnju zakonitost njegove imovine i prihoda, Milena Perović, kao ni kolega Miodrag Rašović, još nije dobila poziv tužioca.

"Otkako smo podnijeli prijavu policiji protiv Šukovića, niko nas, niti policija, niti Tužilaštvo nije kontaktiralo tim povodom. Nekoliko dana im je trebalo samo da uzmu izjavu od Šukovića, odnosno da predsjednik SO Kolašin odšeta do stanice i da izjavu svom rođenom bratu, šefu kolašinskog Odjeljenja bezbjednosti”, rekla je Perović.

On je, piše u krivičnoj prijavi, pozvao redakciju, a kako nije dobio novinarku, poručio je da joj je bolje da mu se javi kako ne bi završila slomljenog nosa. Kada je upozoren da je to krivično djelo, opsovao je: "Nabijem vas na k... i vas i nju! Doći ću u Podgoricu, j... vam majku svima, ustaše! J... majku... Doći ću dolje da vas popišam”, navode se njegove riječi u krivičnoj prijavi.

Nakon tri dana dao je izjavu kolašinskoj policiji, na čijem je čelu njegov brat Milorad Šuković, koja je, kako piše u odgovoru tužioca “Vijestima”, njemu proslijeđena tek deset dana kasnije.

Šuković tvrdi da iza svega stoji politički obračun protiv njega i da on zna odakle to dolazi

Ona kaže da neažurnost istražnih organa nije iznenađenje. “Uostalom, to je isto ono Tužilaštvo koje je uporno pokušavalo da Miomira Mugošu pretvori u žrtvu koja je bila primorana da šamara novinare, i isti sistem u kom je gradonačelnik Podgorice za napad na urednika i fotoreportera 'Vijesti' kažnjen sa stotinjak eura," navodi novinarka “Monitora”.

Sindikat medija je zbog ovakvog ponašanja zatražio ostavku Šukovića, a većina partija u Kolašinu je saopštila da je to opravdano jer je ovo njegov manir, kao i sumnjivi poslovi. Šuković, međutim, tvrdi da iza svega stoji politički obračun protiv njega i da on zna odakle to dolazi.

Galerija

Bonus video: