Opet vd na čelu hercegnovske Čistoće

Dosadašnja vd direktorica "Čistoće" Milica Kostić je, nakon isteka vremenskog perioda od šest mjeseci od kada je imenovana, podnijela ostavku na tu funkciju
141 pregleda 0 komentar(a)
Čistoća, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Čistoća, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.07.2018. 12:37h

Vladimir Arsić dosadašnji načelnik kabineta predsjednika Opštine Herceg Novi, imenovan je za vd izvršnog direktora preduzeća Čistoća. Njegov zamjenik biće Aleksandar Škobalj.

Dosadašnja vd direktorica "Čistoće" Milica Kostić je, nakon isteka vremenskog perioda od šest mjeseci od kada je imenovana, podnijela ostavku na tu funkciju.

Podsjećamo da je Čistoća u izuzetno teškoj situaciji. Vozni park u kome je 20 vozila u prosjeku je star preko 20 godina. Svakog dana, bar jedno vozilo nije u funkciji zbog kvara, a šest - sedam je “jedva u funkciji”. Od 137 zaposlenih,33 je u administraciji, a 25 je tehnološki višak. “Potrebna nam je finasijska tehnička I kadrovska konsolidacija”, kazao je nedavno predsjednik odbora direktora Čistiće Milovan Baždar.

Vlast pod rukovodsvom Demokrata nastavlja partijsko zapošljavanje i postavljanje VD rukovodioca.

“Sve naše odluke plod su dogovora stabilne koalicije na vlasti, pa tako i ova, kojom je izvršena unutrašnja preraspodjela rukovodilaca, tako da nema novih zapošljavanja na ovim pozicijama. Naš zajednički interes je što bolje funkcionisanje svih opštinskih preduzeća, i u tom dijelu partijska pripadnost nije bitna”, odgovoraju iz kabineta predsjednika Opštine.

Tvrde i da je planirano objedinjavanje tri javna preduzeća – "Čistoća", "Komunalno stambeno“ i "Parking servis“ u jedno preduzeće, tako da je i novi direktor Čistoće prelazno riješenje .

Bonus video: