Berane: Nagrada "21. jul" za Đokić i Kastratovića

Kako je rečeno, prilikom donošenja Odluke, žiri je imao u vidu dugogodišnji rad i postignute rezultate dobitnika nagrade, njihov doprinos i poseban značaj za Opštinu Berane
157 pregleda 0 komentar(a)
Opština Berane, Foto: Tufik Softić
Opština Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 17.07.2018. 12:22h

Najveće opštinsko priznanje, nagrada "21. jul", koja se najzasluženijima dodjeljuje kao poseban oblik priznanja za najbolje ostvarene rezultate u svim oblastima rada i stvaralaštva, koji su od izuzetnog značaja za razvoj Opštine Berane, ove godine, prema odluci žirija, pripalo je Dragoslavki Đokić, defektološkinji i dr Dragoljubu Draganu Kastratoviću, specijalisti opšte hirurgije.

Dragoslavka – Mika Đokić, svoj radni vijek započela je i završila u OŠ "Vuk Karadžić", na poslovima defektologa u odjeljenju za djecu sa posebnim potrebama.

Svoju humanost, koja nekada preskače granice mogućeg, pokazuje i volonterskim radom u NVO "Korak nade" iz Berana, NVO "Ljepša budućnost" i NVO "Oaza" iz Bijelog Polja.

Radom sa ovom populacijom doprinijela je da se podigne svijest ljudi da osobe ometene u razvoju ne treba da budu prepreka i balast, već treba da imaju svoja prava i da budu prihvaćene bez predrasuda.

Mr sci dr Dragoljub –Dragan Kastratović, sa nepune 23 godine završio je Medicinski fakultet u Beogradu, iza sebe ima više od 15 hiljada zahvata, a prvi je u Crnoj Gori uradio resekciju jetre.

Da je svojim radom zaslužio mjesto među najboljima, govori i to da je 2016. godine dobio plaketu koja nosi ime čuvenog hirurga iz našeg kraja dr Branka Zogovića, koju mu je dodijelila Ljekarska komora Crne Gore.

Proglašen je za najboljeg ljekara Kliničkog centra u Podgorici 1998. godine. Dobitnik je Ordena rada sa srebrnim vijencem i 17. julske nagrade Opštine Andrijevica.

Kako je rečeno, prilikom donošenja Odluke, žiri je imao u vidu dugogodišnji rad i postignute rezultate dobitnika nagrade, njihov doprinos i poseban značaj za Opštinu Berane.

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa u visini od dvije prosječne plate u Crnoj Gori, za mjesec u kojem se Nagrada dodjeljuje.

Nagrade dobitnicima biće uručene na Svečanoj sjednici Skupštine opštine Berane, koja će biti održana u subotu.

Bonus video: