Kusovac podnio ostavku Odboru direktora

Kusovac će ostati upamćen kao novinar koji nije imao zadrške u odbrani režima koristeći svaku priliku i mogućnost, čak i psujući i lično vrijeđajući
66 pregleda 26 komentar(a)
Ažurirano: 01.08.2013. 06:52h

Glavni i odgovorni urednik Pobjede Srđan Kusovac, koji će ostati upamćen u istoriji crnogorskog novinarstva po nezapamćenom praktikovanju zanata, spremio se da napusti tu poziciju.

Prema infromacijama “Vijesti” on je Odboru direktora najstarijeg štampanog crnogorskog medija podnio ostavku i ne namjerava u oktobru da konkuriše za drugi četvorogodišnji mandat.

Iako se već pozdravlja sa kolegama, Kusovac očekuje da ga predstavnici državnog kapitala ipak ubijede da ostane na tom mjestu. On je obavjestio kolege da je podnio ostavku, ali oni ne vjeruju da će otići jer je to do sada najavljivao više puta.

Navodno je razlog za takav potez glavnog urednika “Pobjede” incident u Briselu, kada je Evropski komesar za proširenje Štefan File, kritikovao “Pobjedu” za neprofesionalizam, a nakon čega nije dobio podršku iz Vlade ili vladajućih struktura za svoje napore da se bez rukavica obračuna sa “neprijateljima” DPS politike.

Kusovac će ostati upamćen kao novinar koji nije imao zadrške u odbrani režima koristeći svaku priliku i mogućnost, čak i psujući i lično vrijeđajući da što jače i ličnije ocrni protivnike i kritičare režima, čija je, posljednjih nekoliko godina, bio udarna pesnica.

Objavljivanje psovki, namještanje foto i reporterskih sačekuša nezgodnim kritičarima režima, plasiranjem ljekarskih dijagnoza javnih ličnosti, bili su normalna i svakodnevna pojava u Kusovčevom novinarstvu.

Nije bio manje beskrupulozan ni prema konkurenciji, prvenstveno prema malobrojnim nezavisnim medijima koji su pisali o činjenjima i nečinjenjima crnogorskog režima.

Većinu tekstova potpisivao je on. Na njegovo ponašanje nijemi su ostali pravosudni organi, i Vlada kao većinski vlasnik lista.

Kusovac će ostati upamćen i po tome što je nakon decenija izlaženja promijenio dizajn najstarijeg štampanog lista u Crnoj Gori i Pobjedu "preveo" na latinicu.

Bonus video: