Numanović negira istraživanje CG: Zarađivao samo 1.300 eura

Nijesam mogao ostvarivati naknadu po osnovu članstva u drugim vladinim tijelima, navodi Numanović
0 komentar(a)
Suad Numanović, Foto: Savo Prelević
Suad Numanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.07.2013. 17:30h

Povodom teksta objavljenog u “Vijestima”, 27. jula 2013. pod nazivom “Ministar za socijalu prednjači sa platom” koji prenosi djelove istraživanja Centra za građansko obrazovanje o zaradama rukovodilaca državnih organa, reagovalo je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

U reagovanju se navodi:

“Kao što sam i naveo u izvještaju o prihodima i imovini javnog funkcionera za 2012. godinu dostavljenog Komisiji za sprečavanje sukoba interesa, visina moje mjesečne nadoknade na funkciji ministra iznosi 870,35 eura, što na godišnjem nivou iznosi 10.444,2 eura.

Takođe, u periodu od juna do decembra 2012. godine kao predsjednik Savjeta za brigu o licima sa invaliditetom primao sam mjesečnu nadoknadu u iznosu od 90 odsto prosječne neto zarade u Crnoj Gori, što iznosi 435,6 eura ili ukupno za prošlu godinu 2.613,6 eura. Napominjem da u članu šest Odluke o kriterijumima za utvrđivanje visine naknade za rad člana radnog tijela ili drugog oblika rada se kaže 'naknada se može ostvariti samo po jednom osnovu', što znači da nijesam mogao ostvarivati naknadu po osnovu članstva u drugim vladinim tijelima.

Ovom prilikom želim takođe da naglasim da je u septembru 2011. godine donešena Odluka o prestanku važenja Odluke o kriterijumima za utvrđivanje posebne naknade članovima Vlade Crne Gore, što znači da nisam mogao ostvarivati nadoknadu po ovom osnovu u navedenom periodu. Dakle, ukupan iznos mojih primanja za 2012. godinu je 13.057,8 eura.

U prilog dostavljam kopiju izvještaja o prihodima i imovini javnog funkcionera za 2012. godinu dostavljenog Komisiji za sprečavanje sukoba interesa, kao i kopiju Odluke o prestanku važenja Odluke o kriterijumima za utvrđivanje posebne naknade članovima Vlade Crne Gore”, piše u reagovanju.

Bonus video: