Užareni Balkan: Crna Gora među najtoplijim državama Evrope

U Podgorici je u 14 sati izmjereno 37,4 stepena, dok je subjektivni osjećaj pokazivao cijelih 38
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2013. 12:52h

Današnji dan u Crnoj Gori će, po svemu sudeći, biti najtopliji u ovoj godini, a meteorolozi očekuju da će tokom dana u dolini Zete živa u termometru premašiti 40 podiok.

U Podgorici je u 14 sati izmjereno 37,4 stepena, dok je subjektivni osjećaj pokazivao cijelih 38 stepeni. U Nikšiću i Cetinju je u isto vrijeme izmjereno 35,1 stepen, Herceg Novom 31 a u Baru 30,2 stepeni.

Servis Meteoalarm, koji izvještava o vremenskim uslovima u zemljama Evrope, objavio je mapu Starog kontinenta na kojoj je Crna Gora označena crvenom bojom, što odslikava nadprosječno visoke temperature.

Osim neprijatnih vrućina, u Crnoj Gori, po Meteoalarmu, postoji opasnost i od požara šuma, i to u cijeloj državi.

Crnogorski zavod za meteorologiju i seizmologiju predviđa da će tokom sjutra na sjeveru biti nešto više oblaka, a popdnevnim i noćnim satima ponegdje i kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom.

Duvaće slab do umjeren vjetar promjemnljivog smjera, a utorak veće, srijedu i četvrtak ujutru, umjeren do pojačan, sjevernih smjerova.

U južnim predjelima nešto manje vruće vrijeme, a na sjeveru naredna dva dana postepeno osjetno svježije, dok se od četvrtka ponovo očekuje blagi porast temperature vazduha.

Galerija

Bonus video: