Opština Budva uslovila "Fab live" da izmiri 6,5 miliona eura duga za komunalije

"Nakon okončanog postupka naplate komunalija od preduzeća "Fab Live" pristupićemo naplati komunalija od ostalih investitora"
184 pregleda 0 komentar(a)
Tre kane, Tre cane, Fab live Budva, Foto: Vuk Lajović
Tre kane, Tre cane, Fab live Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.07.2013. 17:23h

Opština Budva donijela je rješenje za naplatu komunalija u iznosu od 6,5 milion eura podgoričkoj kompniji "Fab lajv" koja je na lokalitetu Jadranskog sajma, izgradila kondo hotel "Tre cane".

Ovim je i započeta velika akcija, koju je početkom mjeseca najavio gradonačelnik Lazar Rađenović da će lokalna uprava prinudno naplatiti od četiri velika investitora komunalije, koje se procjenjuju na više od 30 milion eura.

Opština je, kako je on tada kazao, spremna da na ime procinjenog iznosa komunalija, koje treba da plate ti investitori kako bi dobili upotrebne dozvole, izvrši i zaplijenu imovine.

"Koristeći sve zakonom dostupne instrumente za naplatu javnih prihoda očekujemo da ćemo u veoma kratkom roku uspješno okončati ovaj upravni postupak i naplatiti potraživanje"

Kako se ističe opština Budva je donjela prvo rješenje kojim započinje postupak prema investitoru "Fab Live" d.o.o Podgorica, za naplatu komunalija koje su uračunate za investiciju izgradnje kondo hotela "Tre Cane" na lokaciji pored Jadranskog sajma u Budvi.

"Koristeći sve zakonom dostupne instrumente za naplatu javnih prihoda očekujemo da ćemo u veoma kratkom roku uspješno okončati ovaj upravni postupak i naplatiti potraživanje nastalo izgradnjom pomenutih objekata, definisanjem ugovora o načinu naplate komunalija ili ukoliko to ne bude moguće uzimanjem poslovnih i apartmanskih prstora koji će adekvatno namiriti dugovanje investitora "Fab Live" prema opštini Budva. U postupku ćemo precizno utvrditi i iznos obaveze invstitora koja će biti na nivou oko 6.500.000 eura. Odmah nakon uspješno okončanog postupka naplate komunalija od preduzeća "Fab Live", koje je ujedno i najveći dužnik pristupićemo naplati komunalija od ostalih investitora koji se nalazi u identičnoj situaciji", navodi se u saopštenju.

Bonus video: