Ponovljena analiza pokazala: Morska voda u Orahovcu ispravna

Analiza je potvrdila da je u pitanju bilo prolazno povećanje koncentracije indikatorskih vrsta bakterija
145 pregleda 1 komentar(a)
talasi, more, Foto: Shutterstock.com
talasi, more, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 28.07.2013. 12:19h

Rezultati ponovljenog uzorkovanja i analize morske vode sa lokacije ispred hotela „Amfora“ u Orahovcu obavljenog 26. jula pokazali su da je kvalitet morske vode prve klase.

Nakon što je prva analiza pokazala da kvalitet vode je bio ispod dozvoljenog, te da se ne preporučuje za kupanje i rekreaciju, po nalogu JP “Morsko dobro” urađena je ponovna analiza, koja je definitivno potvrdila da je u pitanju bilo prolazno povećanje koncentracije indikatorskih vrsta bakterija, i da na lokaciji ne postoji stalni izvor zagađenja otpadnim vodama.

"Morsko dobro", je protekla dva dana, dok nijesu bili stigli rezultati ponovljene analize, naredilo zakupcu da na kupalištu postavi crvenu zastavicu, kojom se označava da kupanje nije dozvoljeno.

“Morska voda na lokaciji u Orahovcu ponovo je bakteriološki ispravna i kvalitetna za kupanje. Rezultati su odmah dostavljeni republičkom inspektoru za vode koji je ukinuo zabranu kupanja na ovoj lokaciji, a od nadležne opštinske komunalne inspekcije očekujemo da će preduzeti mjere radi utvrđivanja izvora i uzroka povremenog povećanja koncentracije bakterija na ovoj lokaciji”, naveli su u morksom dobru.

Podsjećamo, rezultati četvrte redovne analize kvaliteta morske vode na javnim kupalištima obavljene 22. i 23. jula pokazali su izuzetno dobar kvalitet, sa preko 95 odsto lokacija prve klase kvaliteta.

Bonus video: