Održana Riječka noć: Riba, vino i Dženan Lončarević

Veče je ’zaokruženo’ spektakularnim ’back2back’ setom DJ-eva Mr Jools i Royales, koji su bili stacionirani na starom mostu
82 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2013. 11:35h

Uz ribu i vino, pivo, paštu, i dobru muziku, sinoć je na šetalištu u Rijeci Crnojevića, u sklopu programa „Ljeto u Prijestonici“, održana prva Riječka noć.

Sedmočasovna zabavna manifestacija, koju su organizovali Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje, uz podršku MZ „Rijeka Crnojevića“, lokalnih privrednika i mještana, bila je izuzetno posjećena, i protekla u atmosferi koja nagovještava da bi mogla postati i tradicionalna. Premijernom izdanju Riječke noći, prema zvaničnoj procjeni, prisustvovalo je oko 2.500 posjetilaca, a u Rijeku Crnojevića – od ranog popodneva sve do večernjih časova – pristiglo je više od 600 vozila, počev od privatnih automobila sve do turističkih autobusa.

Od samog početka manifestacije, zakazanog za 19 časova, posjetioci su bili u prilici da prate sadržajan muzički program, koji je obuhvatao različite žanrove - od starogradske muzike, preko popa, sve do elektronske muzike.

Za posjetioce, na brojnim štandovima na šetalištu, bilo je upriličeno besplatno posluženje lokalnih specijaliteta i vina iz Riječke nahije, a uz promotivne cijene točeno je i „Nikšićko pivo“.

Program su podržali i ugostitelji iz Rijeke Crnojevića. Publiku na šetalištu animirali su i članovi Kulturno - umjetničkog društva „Njegoš“, te budvanski „Feštađuni“.

Na veliku pozornicu u Rijeci Crnojevića, prvi su izašli članovi ansambla „Dobri momci“, čiji je nastup trajao dva sata. Nakon njih, pred brojnim posjetiocima nastupio je i izvođač večeri - Dženan Lončarević.

Veče je ’zaokruženo’ spektakularnim ’back2back’ setom DJ-eva Mr Jools i Royales, koji su bili stacionirani na starom mostu. Muzički program okončan je u ranim jutarnjim satima.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović kazao je kako izuzetno interesovanje posjetilaca govori o uspješnosti koncepta prve Riječke noći.

"Riječka noć opravdala je naša očekivanja. Naša ideja bila je da kroz organizaciju ovog događaja afirmišemo i promovišemo Rijeku Crnojevića, ali i da ovakvo veče postane segment po kojem će se prepoznavati čitava Riječka nahija. Uspjeli smo u tome, a Prijestonica Cetinje od večeras je na svojoj teritoriji dobila još jednu veliku zabavnu manifestaciju", kazao je Bogdanović.

Galerija

Bonus video: