Srpska lista odgovara na paradu ponosa: Šetnja za "spas porodice i razuma"

U SL, kako kažu, nemaju političku ili psihološku barijeru da nam im se pridruže rimokatolici ili muslimani
30 komentar(a)
Dobrilo Dedeić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dobrilo Dedeić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.07.2013. 16:01h

Srpska lista (SL) organizovaće protestnu šetnju "Za spas porodice i razuma" 27. oktobra u Podgorici, kao odgovor na paradu ponosa koja je juče održana u Budvi.

Oni ističu da se tog dana obilježava Sveta Petka te očekuju masovan odziv građana Podgorice, "bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost". Istog dana se u Podgorici održava i parada ponosa u organizaciji nevladine organizacije Queer Montenegro.

"Uvažavajući da je Crna Gora viševjerska i višenacionalna država, nemamo nikakvu političku ili psihološku barijeru da nam se pridruže rimokatolici ili muslimani koji smatraju da je juče u Budvi izvršen udar na tradicionalno društvo koje je doprinijelo bogatstvu različitosti i moralu na ovim prostorima", navodi se u saopštenju SL-a, čiji je lider Dobrilo Dedejić.

SL podržava uhapšene prestupnike, nazivajući ih "žrtvama evropskih i NATO integracija".

"Njihova krivica se ogleda u tome što cijene riječi Biblije, svetih otaca, sa jedne; Kur'ana, sa druge; ili onih koji se zdravim razumom i moralnim načelima, makar bili i ateisti, protive paradi srama, sa treće strane", dodaje se u saopštenju.

Oni, sa druge strane, osuđuju sve koji su podržali organizaciju parade ponosa, koju su nazvali "Sodomom i Gomorom na ulicama Budve".

Poručuju da će na njihovoj šetnji jedino oružje biti pravoslavne ikone, a očekuju blagoslov eparhija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

"Upozoravamo javnost da je jučerašnji dan, 24. jul po novom, a 11. jul po starom, odnosno pravoslavnom kalendaru, godišnjica Martinićke bitke. Svakome sa prstom obraza i gramom časti, sve je jasno jer nas posmatraju vjekovi i Sveti Petar Cetinjski!", poručuju iz Srpske liste.

Bonus video: