Zabranjeno kupanje u Orahovcu zbog neispravne vode

Rezultati mjerenja pokazuju da je kvalitet morske vode na kupalištu u Orahovcu prelazio dozvoljene granice
130 pregleda 6 komentar(a)
voda._1, Foto: Anto Baković
voda._1, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 25.07.2013. 16:39h

Dok po nalogu “Morskog dobra“ Zavod za hidrometeorologiju i podzemne vode ne bude obavio ponovnu analizu kvaliteta morske vode, kupanje ispred hotela “Amfora” u Orahovcu biće zabranjeno.

Ta odluka je donešena nakon četvrtog redovnog mjerenja sanitarnog kvaliteta morske vode na Crnogorskom primorju jer rezultati, kako je saopšteno iz “Morskog dobra”, pokazuju da je kvalitet morske vode na kupalištu u Orahovcu prelazio dozvoljene granice.

“O rezultatima smo obavijestili korisnika kupališta i on će, do dobijanja rezultata u okviru dozvoljenih granica, na ovom kupalištu istaći crvenu zastavicu koja simbolizuje zabranjeno kupanje. Takođe, odmah po dobijanju rezultata od Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, oni su proslijeđeni republičkom inspektoru za vode i Komunalnoj inspekciji u Kotoru sa zahtjevom za preduzimanje mjera i utvrđivanje izvora zagađenja morske vode na tom kupalištu”, ističu iz “Morskog dobra”.

Rezultate ponovljenih analiza, dodaju, očekuju u roku od dva dana.

“Na svih 12 lokacija u opštini Ulcinj kvalitet morske vode bio je prve klase, kao i na svih 10 lokacija u Baru, 23 u Budvi i osam lokacija na području Tivta. Od 12 lokacija na području Kotora, 11 je bilo prve klase. Od 20 lokacija u Herceg Novom, na kojima se prati kvalitet morske vode, na 18 lokacija kvalitet je bio prve, dok je na dvije lokacije kvalitet bio u granicama druge klase”, navodi se u izvještaju “Morskog dobra”.

Bonus video: