Brine situacija: "Odlično (Barani) znaju ko se s kim druži i ko kome pomaže"

„Zabrinjavajuće je to da su Barani, odnosno pripadnici kriminalnih grupa iz tog grada, upleteni i u ostale kriminalne grupe u CG“
9 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2013. 12:43h

Nadležni državni organi moraju preventivno djelovati kako bi se smanjilo kršenje propisa u barskoj opštini, saopštio je predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić.Članovi Odbora danas su ispitivali ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, a na dnevnom redu bila je bezbjednosna situacija u Baru.„Odbor podržava aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Uprave policije i insistira na nastavku preduzetih radnji koje imaju za cilj da smanjenje svih krivičnih djela u Baru“, rekao je on, navodeći da su zaključci sa sjednice prihvaćeni jednoglasno.

Prema riječima Nuhodžića, poseban akcenat je preventivno djelovanje nadležnih državnih organa sa ciljem smanjena kršenja propisa koja ugrožavaju bezbjednost u Baru.„Odbor inisitira na nastavku saradnje nadležnih državnih organa sa ciljem daljeg poboljšanja bezbjednosnog ambijenta u barskoj opštini“, rekao je on. Nuhodžić je saopštio da će Odbor nastaviti da prati aktivnosti i efikasnost nadležnih organa kojima je cilj dalje unaprjeđenje stanja bezbjenosti u Baru.

Konjević ne može o detaljima u vezi Đurovića Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, kazao je da će saradnja Odbora i MUP-a pomoći da se dođe do boljih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. On je kazao da je upoznao članove Odbora sa situacijom u Baru, ali i sa aktivnostima policije u drugim crnogorskim gradovima.„Prihvatili smo sugestije, predloge ali i određene kritike i dogovorili se da u narednom periodu imamo češće susrete na tematskim sjednicama“, rekao je Konjević.Na pitanje da li je planirana likvidacija Luke Đurovića povezana sa ubistvima u Beogradu i Budvi kao i šta je sa najavljenom akcijom da se pronađe nalogodavac za ubistvo Darka Bugarina, Konjević je kazao da ne može da saopšti detalje.„Razgovarali smo o tome na sjednici i aktivnosti tim povodom su u toku, pa o tome ne mogu govoriti, ali članovi Odbora su upoznati sa tom temom“, rekao je on.

Medojević: Najkrupniji kriminalci nisu u zatvoru Poslanik Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević, kazao je da u tom političkom bloku nijesu zadovoljni bezbjednosnom situacijom u Baru.

Prema Medojeviću iza kriminalnog centra stoji vrh države

„Zabrinjavajuće je da ima mnogo kriminalnih grupa na tako malom prostoru. To znači da nešto nije u redu sa našim bezbjednosnim sistemom“, rekao je on. Prema riječima Medojevića, u Crnoj Gori je stvorena šira društvena klima koja, kako je naveo, blagonaklono i sa strahopoštovanjem gleda na organizovani kriminal.„Kriminal se toliko razvio i infiltrirao u društveno biće Crne Gore da prestavlja društvenu opasnost broj jedan“, kazao je on. Medojević je kazao da činjenica da razgranati kriminal u Baru „ne može da se izoluje od stava DF-a da iza toga stoji politička podrška“.On je ocijenio da je kaznena politika blaga i da se najkrupniji kriminalci ne nalaze u zatvoru ili odatle izvršavaju svoje zadatke.„Zabrinjavajuće je što kriminalne bande infiltriraju svoj novac u ekonomski sistem i zato je neophodan permanetni nadzor Odbora, izmjena zakona i kadrovsko obnavljanje službi bezbjednosti, obezbjeđivanje materijalnih i tehničkih uslova i finansijski nagraditi one koji časno obavljaju posao“, rekao je Medojević.Prema njegovim riječima, iza kriminalnog centra stoji vrh države.

Znaju Barani ko se s kim druži i ko kome pomaže Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Velizar Kaluđerović, kazao je da je pohvalna najava Ministartva da „pročešlja svoje redove da vide da li je neko od njihovih pripadnika bio umiješan u neke poslove u Baru“.„Nagoviještena je i analiza koja će utvrditi šta se događalo i u drugim nadležnim organima“, rekao je on. Poslanik Pozitivne Crne Gore Zoran Miljanić, rekao je da se moraju rasvijetliti kriminalne radnje u Baru, dodajući da građani Bara „odlično znaju ko se s kim druži i ko kome pomaže“.„Zabrinjavajuće je to da su Barani, odnosno pripadnici kriminalnih grupa iz tog grada, upleteni i u ostale kriminalne grupe u Crnoj Gori“, naveo je Miljanić.

Galerija

Bonus video: