Raičković: Žabljak stvoren za fudbal

Fudbalski meč veterana Crne Gore i grada pod Durmitorom
123 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2013. 17:32h

Fudbalski meč veterana Crne Gore i Žabljaka označio je kraj ovogodišnje manifestacije “Dani planinskog cvijeća”.

Nekadašnji asovi privukli su veliku pažnju mještana i turista, a utakmica, kojoj su prethodili rafting i posjeta lokalnoj upravi, završena je pobjedom ekipe Crne Gore.

Meč su odigrali Giljen, braća Bakrač, Nenezić, Vlaisavljević, Aničić, Raičković, Bajčeta, Marić i Brnović u ekipi Crne Gore, te Bulić, Domazetović, Barac, Damjanović i Šipčić, koji su pojačali domaću selekciju.

Direktor škole za trenere u Fudbalskom savezu Crne Gore Niko Raičković izrazio je zadovoljstvo što je jedan od učesnika manifestacije kojom se doprinosi da fudbal zaživi i na Žabljaku.

“Ovo je i marketinški momenat jer Žabljak mora da raspolaže kvalitetnim fudbalskim terenima. Ovaj ambijent Bogom je dat za pripreme fudbalskih ekipa. Tvrdim da nema bolje pozicije i boljeg mjesta za tako nešto. Samim tim dobija se i na turističkom značaju. Primjer je Zlatibor koji je napravio pravi bum i postao oaza za pripreme fudbalskih ekipa”, rekao je Raičković.

Sa lokalnim rukovodstvom, dodao je on, razgovarali su o investiranju u fudbalsku infrastrukturu.

“Saglasili smo se da će se to u narednom periodu realizovati. Mi u savezu ćemo pomoći, ali iza ovih projekata mora stati i država. Naši sportisti dokazuju i pojedinačno i ekipno da im se društvo mora više okrenuti”, rekao je Raičković,

Predsjednik Skupštine opštine Vidoje Tomčić i Slađana Knežević iz resornog sekretarijata poručili su će rješavanju tog pitanja najozbiljnije pristupiti jer je kvalitetan fudbalski teren kapitalna vrijednost za Žabljak i kao sportske i turističke destinacije.

Takmičenje u orijentiringu

“Dani planinskog cvijeća” okončani su i petim i šestim kolom crnogorske lige u orijentiringu, koja su proteklog vikenda održana u okolini Crnog jezera. Na takmičenju koje su organizovali Opština Žabljak i nacionalni Planinarski savez učestvovalo je više od 40 planinara sa Žabljaka i iz Beograda, Nikšića, Cetinja, Berana, Kralja kod Andrijevice, kao i, u posebnoj konkurenciji, ekipe vojske, policije i izviđača Crne Gore.

U muškoj konkurenciji, uzrast do 14 godina, pobjednik je Aleksandar Radunović iz Berana, a kod njegovih vršnjakinja Nikšićanka Milena Dukić. Njen sugrađanin Nikola Spaić pobjednik je u konkurenciji do 18, a Filip Radojević iz Berana do 21 godinu. U seniorskoj konkurenciji titule su pripale Nikšićanima Dejanu Vujičiću i Mileni Delibašić.

Žabljačanin Zoran Vojinović pobjednik je u konkurenciji veterana, a Vojska Crne Gore nadmašila je policiju i izviđače. Titula za fer plej pripala je Đorđiju Vujičiću iz Nikšića koji je za “Vijesti” kazao da je takmičenje pokazalo visok kvalitet znanja i vještina u sportskoj disciplini koja dobija sve više maha kako na našim prostorima, tako i u svijetu.

Galerija

Bonus video: