Dragan Đurović reizabran za člana Koordinacionog komiteta ECAC-a

Iz ACV je saopšteno da će Đurović tu funkciju obavljati naredne tri godine
95 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Đurović, Foto: Agencija za civilno vazduhoplovstvo
Dragan Đurović, Foto: Agencija za civilno vazduhoplovstvo
Ažurirano: 16.07.2018. 12:01h

Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV), Dragan Đurović, reizabran je za člana Koordinacionog komiteta Evropske konferencije za civilno vazduhoplovstvo (ECAC), na posebnom zasijedanju u Strazburu.

Iz ACV je saopšteno da će Đurović tu funkciju obavljati naredne tri godine.

Navodi se da je glavni cilj ECAC-a kreiranje sigurnog, bezbjednog, djelotvornog i kontinuiranog sistema evropskog vazdušnog saobraćaja, kroz harmonizaciju upravljanja ovim saobraćajem među članicama.

Koordinacioni komitet upravlja radom ECAC-a, a čine ga 11 direktora civilnog vazduhoplovstva iz najznačajnih evropskih zemalja, koji preuzimaju odgovornost za vođenje specifičnih oblasti iz ECAC-ovih aktivnosti.

Đurović je prvi put za člana Koodinacionog komiteta ECAC-a izabran u maju prošle godine.

Iz Agencije su kazali da je Đurovićev ponovni izbor u tijelo jedne od vodećih vazduhoplovnih institucija priznanje za ličnu angažovanost, ali zapažene rezultate ACV u razvoju sigurnosti i bezbjednosti vazdušnog saobraćaja.

"Ovo je i značajno priznanje za Crnu Goru, koja će u naredne tri godine imati predstavnika u rukovodećim strukturama neke od evropskih vazduhoplovnih institucija", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: