Cetinjski DPS odgovorio SDP-u: Nikad nijesmo bili jači

Cetinjski DPS ocjenjuje da kadar SDP-a nije doprinio realizaciji nijednog značajnog gradskog projekta, pri čemu su u resorima koje su vodili ostavili rekordna dugovanja
4 komentar(a)
Cetinje, Foto: Booking.me
Cetinje, Foto: Booking.me
Ažurirano: 19.07.2013. 10:05h

Iz cetinjskog DPS-a su odgovorili na tvrdnje Opštinskog odbora SDP gdje, kako kažu, iznose niz konfuznih ocjena vezano za rekonstrukciju Njegoševe ulice u tom gradu.

"Taman onoliko koliko smiješno djeluje kada jedna politička grupacija, navodno zaljubljenika u Cetinje, negoduje zato što se u našem gradu nešto radi. Teško je zadržati dozu ozbiljnosti nakon iščitavanja novih komedijaških objava partije koja je za samo četiri godine vođenja pojedinih resora pokazala kako za status gubitaških šampiona nije potrebno ni iskustvo, ni duža karijera", navodi se u saopštenju DPS-a.

SDP Cetinje: Zapošljavanje je važnije od šminkanja infrastrukture >>>

U DPS-u smatraju da je smiješno „da o tzv. finansijskoj konsolidaciji govore dušebrižnici koji su za vođenja resora u lokalnoj upravi ostavili katastrofalne dugove“.

"A tužno je prisjetiti se kolike su gubitke za sobom ostavili, recimo, u Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija. I tu zaista dolazimo do poente Opštinskog odbora SDP – u viđenju situacije, suštinska je razlika. Jer, dok je aktuelna vlast, samo za naredne radove na vodovodu i kanalizaciji obezbijedila više od 16 miliona eura, oni su bili na dobrom putu da dostignu pomenutu sumu, ali kao dužnici", navode iz DPS-a i dodaju da te dane SDP-ovog gazdovanja vodovodom građani pamte i po katastrofalnim dnevnim restrikcijama, kojih danas nema, "ali i po hroničnom neradu – kojeg danas nema“.

Cetinjski DPS ocjenjuje da članovi SDP-a sa pozicija koje su pokrivali nijesu doprinijeli realizaciji nijednog značajnog gradskog projekta, pri čemu su u resorima koje su vodili ostavili rekordna dugovanja.

"Koliko je tek onda smiješno kada ti i slični kadrovi počnu govoriti o navodnom ’šminkanju infrastrukture’? Novi privredni sadržaji u gornjem ’Obodu’ su, po ocjeni SDP-a šminkanje infrastrukture. Novi privredni sadržaji na mjestu nekadašnje ’Tarine’ garaže – po SDP-u šminkanje infrastrukture. Brojka od stotinak radnih mjesta koja će biti zaokružena do kraja godine – za SDP su takođe šminkanje infrastrukture. Univerzitetski kompleks – šminkanje infrastrukture. Gradnja objekata za mlade sa teškoćama u razvoju – šminkanje infrastrukture. Nove saobraćajnice – šminkanje infrastrukture. Radovi na vodovodnoj mreži – šminkanje infrastrukture. Otvaranje novih mjesnih vodovoda – šminkanje infrastrukture", nabrajaju iz DPS-a.

Iz te stranke završavaju konstatacijom da SDP ne treba da brine da li unutar DPS postoje navodna distanciranja, i poručuju im „da OO DPS Cetinje nikad nije bio jači, u što će se uvjeriti u predstojećem periodu“.

Bonus video: