Nepoštovanje rokova i kupaca: Ni para, ni stanova

Nevenka Bulajić je podstanarka, iako je prije pet godina kupila dva stana firme „Ave Maria Koljčević” za više od 100.000 eura
275 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2013. 07:49h

Iako je prije više od pet godina za dva stana izdvojila više od 100 hiljada eura, Nevenka Bulajić i danas je podstanarka, na periferiji grada.

Zgrada kod Krivog mosta trebalo je da bude završena do novembra 2011. godine, ali nije odmakla puno dalje od temelja.

Bulajić tvrdi da je stanove u izgradnji kupila od firme “Ave Maria Koljčević”, po cijeni od 1.350 eura za metar kvadratni.

“Ranije sam živjela u Herceg Novom, a kada sam doselila sa kćerkom u Podgoricu kupila sam stan od 49 kvadrata na Rimskom trgu. Potom sam ga prodala, da bi kćerki i sebi kupila po stan u zgradi koje je gradila 'Ave Maria Koljčević'. Ispostavilo se da sam napravila veliku grešku, sada živim kao podstanar jer nemam stan, ali ni novac”, kazala je Bulajić “Vijestima”.

“Vijesti” su prije nekoliko dana objavile da ni Dušan Knežević i Željko Lalatović još nemaju krov nad glavom, iako su novac za pomenute stanove dali prije dvije godine.

Miki Ivanović, kome su kupci dali novac, tada je kazao da je “svjestan svojih dugovanja” i da “čini sve” kako bi prevazišao probleme u koje je firma zapala.

“Svjestan sam da dugujem ljudima novac za kiriju i da već skoro dvije godine kasnim sa završetkom radova. Iskreno mi je žao zbog toga”, kazao je tada Ivanović, najavivši da će najkasnije danas razgovarati sa kupcima i prvo riješiti problem neisplaćenih kirija, a potom postići i dogovor o nastavku radova...

Živi od 150 eura penzije: Nevenka Bulajić (FOTO: V. Belojević)

Bulajić je kazala da od investitora ne dobija novac za kiriju, iako sa završetkom izgradnje kasne skoro dvije godine. Zbog toga je, tvrdi, prinuđena da živi na periferiji, kako bi manje plaćala kiriju.

“Novca više nemam, nemam ni gdje da živim, praktično sam na ulici. U početku sam plaćala u gradu stanove po 400 eura, u to vrijeme sam dobijala nešto novca od Ivanovića... Živim od penzije koja iznosi 150 eura. Prilikom kupovine stanova, kupila sam i namještaj za oba koji sada propada, jer se ne koristi...”, kazala je Bulajić, koja se u vrijeme kupovine stana prezivala Dragojević.

Izfrađeno tek prizemlje, gradilište zjapi prazno

Bulajić tvrdi da je 103.895 eura dala Ivanovićevoj supruzi, plativši stanove znatno skuplje od kupaca koji su kasnije trgovali.

“Željela sam da ispunim kćerki želju i da živimo odvojeno, jer je ona tada imala već 30 godina. Kupila sam dva stana, jedan od 38,50 kvadrata na drugom spratu i drugi od 39,20 na trećem”, kazala je Bulajić. Predviđeno je da zgrada ima četri sprata, a reporteri “Vijesti” juče su se uvjerili da je izgrađeno tek prizemlje i da na gradilištu nikoga nema.

Galerija

Bonus video: