Porto Montenegro pravi novu zgradu, stanovi do 2,2 miliona

Zgrada će imati 48 jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova, privatni bazen i teretanu za vlasnike stanova te centralno dvorište sa kafeima i trgovinama
97 pregleda 0 komentar(a)
zgrada Ksenija, Foto: Porto Montenegro
zgrada Ksenija, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 18.07.2013. 11:51h

Kompanija Porto Montenegro počela je prodaju stanova u najnovijoj i najvećoj do sada rezidencijalno-poslovnoj zgradi luksuznog nautičko-turističkog kompleksa u Tivtu – zgradi "Ksenija".

Njena gradnja počeće tokom jeseni na urbanističkoj parceli 1-09 u jugoistočnom dijelu kompleksa Porto Montenegra, neposredno uz tivatsku gradsku rivu Pine.

Zgrada koju je dizajnirao londonski studio "Reardon Smith Architects" i firma MHZ iz Pariza, imaće 48 jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova, privatni bazen i teretanu za vlasnike stanova te centralno dvorište sa kafeima i trgovinama.

Cijene stanova u "Kseniji", šestoj po redu rezidencijalno-poslovnoj zgardi u Porto Montenegru, kreću se od 350.000 do čak 2,2 miliona eura.

Premijer Milo Đukanović je 2006. kanadskom milijarderu Piteru Manku prodao bivše tivatsko vojno brodogradilište Arsenal na kome se sada razvija Porto Montenegro, po kupoprodajnoj cijeni od 3,26 miliona eura.

Za socijalni program, radnicima Arsenala isplaćeno je 15 miliona eura, nakon što je prethodno dobio za njega odgovarajući administrativno-pravni, prostorno-planski okvir i ugovor sa Morskim dobrom.

Za izgradnju nove zgrade plac u južnom dijelu Porto Montenegra je proteklih mjeseci proširen nasipanjem oko 800 kvadrata mora uz staru obalnu liniju Arsenala kako bi se dobio prostor potreban za obalnu šetnicu i biciklističku stazu uz more.

Predviđeno je da izgradnja "Ksenije" bude završena do ljeta 2015. a gradiće je autrijska firma "Strabag".

Bonus video: