Mašinovođe najavile jednosatni štrajk

Ukoliko zahtjev ne bude ispunjen u ostavljenom roku, zaposleni će organizovati novi štrajk koji će podrazumijevati potpunu obustavu saobraćaja putničkih vozova na teritoriji Crne Gore
60 pregleda 0 komentar(a)
voz, željeznička stanica, Foto: Vesko Belojević
voz, željeznička stanica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.07.2013. 12:07h

Sindikalna organizacija mašinovođa Crne Gore organizovaće u ponedjeljak jednosatni štrajk upozorenja sa početkom u 16.30 časova, tako što će u tom periodu biti obustavljen saobraćaj putničkih vozova na teritoriji države.

Iz te sindikalne organizacije su naveli da će zaposleni u Željezničkom prevozu Crne Gore (ŽPCG) organizovati štrajk upozorenja zbog Odluke Skupštine akcionara tog preduzeća o smanjenju obračunske vrijednosti koeficijenta 20 odsto.

"Traži se da Skupština akcionara ŽPCG, najkasnije prije isplate junske zarade zaposlenima, poništi Odluku o smanjenju obračunske vrijednosti koeficijenta", navodi se u saopštenju.

Zaposleni koji stupe u štrajk ne smiju, kako se dodaje, da spriječavaju zaposlene koji ne učestvuju u štrajku da rade.

Ukoliko štrajkački zahtjev ne bude ispunjen u ostavljenom roku, zaposleni će, kako su najavili, organizovati novi štrajk koji će podrazumijevati potpunu obustavu saobraćaja putničkih vozova na teritoriji Crne Gore do ispunjenja štrajkačkih zahtjeva.

Štrajkom će, kako se dodaje rukovoditi predsjednik Štrajkačkog odbora, Milan Vuković i njegovi članovi Zoran Bošković, Zoran Klikovac, Goran Nikočević i Miomir Jokić.

Uslovi da se realizuje štrajk upozorenja stekli su se zbog, kako su objasnili, neispoštovane odluke Ministarstva saobraćaja o unifikaciji pojedinačnih kolektivnih ugovora u sva četiri željeznička preduzeća.

Bonus video: