Građani Mojkovca, Berana i Cetinja da zamijene stare lične karte

Konjević podsjeća da na području Petnjice 416 crnogorskih državljana nije zamijenilo lične isprave
0 komentar(a)
izbori, glasanje, Foto: Boris Pejović
izbori, glasanje, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.07.2013. 15:59h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević pozvao je čelnike opština Mojkovac, Berane i Cetinja da pomognu kako bi motivisali građane da zamijene stare lične karte.

U dopisima Dejanu Medojeviću, Vuki Goluboviću i Aleksandru Bogdanoviću Konjević navodi da će se u susret lokalnih izbora inezivirati aktivnosti na izdavanju ličnih karata stariim i iznemoglim licima upotrebom mobilnih stanica. To znači da će službenici MUP-a, na zahtjev građana, moći da dođu na kućnu adresu i da pomoću aparature uzmu biometrijske podatke od građana koji zbog zdrastvenih razloga ne mogu otići u područnu jedinicu MUP- a.

U dopisu Goluboviću, Konjević podsjeća da prema podacima MUP-a, na području Petnjice 416 crnogorskih državljana nije zamijenilo lične isprave, a čiji je rok važenja istekao krajem 2012.

"S obzirom na predstojeće lokalne izbore u Petnjici, u narednom periodu, inteziviraće se aktivnosti na izdavanju ličmnih isprava starim i iznemoglim licima upotrebom mobilnih stanica", navodi Konjević.

O angažovanju MUP-a kako bi se zamijenile stare lične karte kao i o dopisima Konjević je obavijestio i kopredsjednike skupštinske radne grupe za izgrađivanje povjerenja u izborni proces Srđana Milića i Milutina Simovića.

Bonus video: