Stanari solitera u Bloku V i dalje čekaju na fasadu

Renoviranje fasade solitera u Bloku V započeto je još 2011. godine o trošku stanara, ali su radovi prekidani jer su majstori odustajali od posla ili nijesu dolazili na gradilište
55 pregleda 2 komentar(a)
Blok V, Foto: Luka Zeković
Blok V, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.07.2013. 15:07h

Stanari solitera u Bloku V iskušaće sreću još jednom - majstor sa Cetinja Rajko Roganović “tvrdo je obećao” da će danas konačno nastaviti radove započete još prije dvije godine.

Srđa Rakočević saopštio je sa rezervom da se nada da će ovoga puta Roganović ispuniti obećanje dato na državni praznik, pojaviti se na gradilištu i konačno završiti fasadu.

“Rekao nam je da ne radi praznicima i da će se sjutra pojaviti. Obećao je da će kod mene ostaviti i kaparu, kao garanciju da će radove okončati”, rekao je Rakočević.

Stanari su nedavno najavili da će tužiti Roganovića ako ne završi radove ili ne vrati pare, kako bi prije zime drugi majstor postavio fasadu. Roganović je tada kazao “Vijestima” da će u četvrtak nabaviti materijal, a potom početi da radi, ali se to nije dogodilo...

Renoviranje fasade solitera u Bloku V započeto je još 2011. godine o trošku stanara, ali su radovi povremeno prekidani jer su majstori odustajali od posla, ili jednostavno nijesu dolazili na gradilište.

Majstorske svađe, smatraju stanari, izbijale su zbog novca.

Stanari istočne strane solitera imali su više sreće od komšija na sjevernoj, koji već dvije godine čekaju da majstor dođe i okonča radove od 11. do 16. sprata.

Skela na sjevernoj strani i dalje je montirana, a građani su upozorili da bi neko mogao i da strada od dasaka koje je i ranije nosio vjetar.

Tvrde da su daske padale oko solitera, oštetile fasadu na nekoliko mjesta i polomile nekoliko prozora.

Agonija traje dvije godine

Stanari su prvo zatražili pomoć od Agencije za stanovanje, nakon što su zidovi počeli da vlaže zbog dotrajale fasade.

Kako nije bilo dovoljno novca, sami su se organizovali i radove su, kažu, započeli obučeni majstori.

Kako su, međutim, glavni majstori odustajali, posao su preuzimali njihovi šegrti, tvrde stanari, pa njihova agonija traje već dvije godine.

Bonus video: