Doživjela strujni udar na Slovenskoj plaži

Djevojka, koja je jedva ostala živa, nije ni slutila da se na zidu odmah do javnih tuševa na plaži nalaze kablovi struje.
203 pregleda 56 komentar(a)
Jelena Kontić, Foto: Vuk Lajović
Jelena Kontić, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 16.07.2013. 11:41h

Ugodno jutarnje kupanje na Slovenskoj plaži, kod hotela „Park “ u Budvi, umalo je koštalo života Nikšićanku Milicu Kontić (24).

Sve se dogodilo proteklog vikenda kada je Milica, nakon kupanja, krenula da se istušira i doživjela strujni udar.

Djevojka, koja je jedva ostala živa, nije ni slutila da se na zidu odmah do javnih tuševa na plaži nalaze kablovi struje.

“Bila je na metar ispred mene, kada je došla do tuševa. Prišla je zidu gdje su bili kablovi i odjednom se zatresla. Ukočila se i pala”, priča njena sestra Jelena.

Odmah nakon što je Milica pala, dotrčala je i starija sestra i nekoliko mladića.

“Pokušala sam da joj pružim pomoć, ali je to bilo nemoguće, jednostavno sam osjetila jake strujne vibracije. Neko ju je polio vodom, ali je to dovelo do jačeg udara. Sestra mi je u jednom momentu bila klinički mrtva, jer nije pokazivala znake života. Nije bilo pulsa, niti je srce radilo. Mislili smo da je gotovo. Bila sam šokirana“, ispričala je Jelena.

U iščekivanju da se pojavi ekipa Hitne pomoći, dodala je ona, Milica se povratila.

“Odjednom je udahnula. Kako Hitna pomoć nije dolazila, mi smo je nekim kolima prebacili do Doma zdravlja, odakle su je transportovali ka kotorskoj bolnici. Dobila je dvije flaše infuzije. Doktori u bolnici u prvi mah nijesu mogli da je pregledaju zbog strujnih vibracija. Ona je istog dana puštena, ali su doktori naveli da je doživjela i blaži srčani udar usljed udara struje“, kazala je Jelena.

Nakon saznanja šta se dogodilo, Miličini roditelji i brat iz Nikšića su odmah krenuli ka Budvi.

“Još sam u šoku. Moja kćerka je jedva ostala živa. To je bila klinička smrt, pretrpjela je tako jak strujni udar. Cijeli slučaj smo prijavili policiji, jer su ljekari potvrdili da je riječ o udaru struje. Bila je potpuno ukočena kada je pala, imala je razdvojene prste na nogama. Nijesu mogli ni da je saviju. Iz Budve sam je doveo i smjestio u nikšićku bolnicu, kako bi je detaljno pregledali. Ovo se moglo dogoditi bilo kom od kupača na Slovenskoj plaži koji je došao da se tušira“, kazao je Miličin otac Radan.

Sestra Jelena potvrdila je da su brojni ljudi tog dana rekli da se pored tuševa nalaze elektrokablovi.

Policija je obavila uviđaj, a potom je taj dio Slovenske plaže, koji je javno kupalište, bez mobilijara, ograđen i tog dana je bio zabranjen za korišćenje.

Bonus video: