Pare za stan dali prije dvije godine, a od zgrade samo temelji

Lalatović kaže da nije ni slutio da će sa četvoro djece i suprugom ostati na ulici
359 pregleda 21 komentar(a)
Lalatović, Knežević, Foto: M. Jovović
Lalatović, Knežević, Foto: M. Jovović
Ažurirano: 15.07.2013. 17:30h

Iako su još prije više od dvije godine dali gotovinu za stanove u zgradi nedaleko od Krivog mosta u Podgorici, koje je prema ugovorima građevinska firma “Ave Maria Koljčević” trebalo da završi do novembra 2011. godine, Dušan Knežević i Željko Lalatović još uvijek nemaju svoj krov nad glavom.

“Platio sam stan od 40 kvadrata još prije dvije godine gotovinom i do danas izgradnja dalje od temelja i djelimično prizemlja nije odmakla, a zgrada bi trebalo da ima četiri sprata. Više puta sam se obraćao Mikiju Ivanoviću, kojem sam i dao novac prilikom kupovine stana, ali njega kao da ne zanimaju naši problemi. Željko i ja smo dali novac za stan, a sada nemamo ni para, ni stan", kaže Knežević.

Lalatovićeva situacija je još složenija, pošto, kako kaže, ima četvoro djece, troje idu u osnovnu školu, a jedno je predškolskog uzrasta.

"Zbog djece sam odlučio da iz Nikšića preselim u Podgoricu. Kada sam kupovao stan prodao sam radno mjesto u Boksitima i zemlju koju mi je otac dao. Sada sam na ulici bez novca, bez posla i bez stana. Pošteno sam platio stan, a izgradnja je neizvjesna i niko ne zna kada će, i hoće li uopšte ikada biti završena", zabrinut je za budućnost svoje porodice Lalatović.

Lalatović kaže da ima 24 godine staža i da nije ni slutio kada je krenuo u kupovinu stana, da će sa četvoro djece i suprugom ostati na ulici i zavisiti od socijalne pomoći.

Ivanović kaže da je svjestan svojih dugovanja i da čini sve kako bi prevazišao probleme u koje je njegova firma zapala

"Molim državu i sudove da mi pomognu, ali i mnogima koji su u sličnoj situaciji, jer sam sve što sam stekao za 24 godine rada uložio u taj stan, a Ivanović mi je uzeo novac, ostavio me na ulici i sada živim od socijale. Pokušao sam više puta da razgovaram sa njim, ali nikada nijesmo uspjeli da nađemo neko rješenje, jer njega kao da nije briga za naše probleme", razočaran je Lalatović.

Ivanović kaže da je svjestan svojih dugovanja i da čini sve kako bi prevazišao probleme u koje je njegova firma "Ave Maria Koljčević" zapala.

"Svjestan sam da dugujem ljudima novac za kiriju i da već skoro dvije godine kasnim sa završetkom radova. Iskreno mi je žao zbog toga, jer je riječ o veoma poštenim ljudima, i zato činim sve što mogu kako bih prevazišao situaciju i što prije nastavio sa gradnjom zgrade u kojoj su Lalatović i Knežević kupili stanove. Dugujem ljudima nekoliko kirija zbog kašnjenja sa završetkom radova, i očekujem da ću do utorka ili srijede sjesti sa njima i riješiti prvo problem vezan za neisplaćene kirije, a potom sa čelnicima firme sa kojima razgovaram postići i dogovor o nastavku radova", objasnio je Ivanović.

Bonus video: