Saobraća se po suvim putevima, vidljivost dobra

Do septembra se zabranjuje saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona na dijelovima magistralnih puteva Bioče – Kolašin –Mojkovac, Podgorica – Sotonići – Petrovac, Debeli brijeg – Herceg Novi – Kotor – Tivat – Budva –Bar – Sukobin, kao i Podgorica - Cetinje – Budva
86 pregleda 0 komentar(a)
Vožnja, putevi, Foto: Shutterstock
Vožnja, putevi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.07.2018. 08:06h

U Crnoj Gori se saobraća po suvim putevima, a vidljivost je dobra, osim na pojedinim dionicama na sjeveru, gdje je smanjena zbog magle.

Iz Auto-moto saveza (AMSCG) saopšteno je da je frekvencija vozila umjerena do pojačana tokom dana.

Zbog radova na regionalnom putu Petrovići – Vraćenovići - Deleuša saobraćaj će za sve vrste vozila biti zatvoren od devet do 13 sati.

Na putu Krstac – raskrsnica za Lovćen saobraćaj će biti obustavljen od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog rekonstrukcije puta Petrovac - Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-2, na dionici Paštrovačka gora – Virpazar režim saobraćaje promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu geotehničkih istraživanja.

Zbog sanacije puta Šćepan polje – Plužine – Danilovgrad promijenjen je rezim saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Suka autoputa Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Do završetka izgradnje kanala za atmosferske vode u Risnu, na ukrštanju magistarlnog puta Kamenari – Kotor i starog puta Risan –Grahovo, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukcije mosta “Radovan Pavićević“ na Zeti u Danilovgradu saobraćaj će biti obustavljen. Saobraćaće se preko privremenog mosta za pješake i putnička vozila čije ukupno opterećenje ne prelazi 3,5 tona. Teretni i autobuski saobraćaj preusmjeren je alternativnim saobraćajnicima Podgorica – Spuž i Danilovgrad – Bogetići.

Do septembra se zabranjuje saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona na dijelovima magistralnih puteva Bioče – Kolašin –Mojkovac, Podgorica – Sotonići – Petrovac, Debeli brijeg – Herceg Novi – Kotor – Tivat – Budva –Bar – Sukobin, kao i Podgorica - Cetinje – Budva.

Zabrana se odnosi na period od 17 do 22 sata svakog dana, ali njom nijesu obuhvaćšena vozila sa prvenstvom prolaza, za održavanje puteva i PTT instalacija, za pomoć na putu, specijalna za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.

Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta od Debelog brijeda preko Herceg Novog i Kamenara do kruznog toka u mjestu Lipci.

Bonus video: