Sidikat medija: Policija da utvrdi motive napada na imovinu novinara

"Slučajevi fizičkih i verbalnih napada na novinare, te uništavanje njihove i imovine medija, su, očigledno, učestali "
1 komentar(a)
zapaljeno vozilo, Uroš Radulović, Foto: Savo Prelević
zapaljeno vozilo, Uroš Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.07.2013. 13:10h

Sindikat medija Crne Gore zahtjeva od policije da što hitnije utvrdi motive i izvršioce napada na imovinu sportskog novinara Dnevnih novina Uroša Radulovića kojem je prije dva dana zapaljen automobil.

"Incident u noći između ponedjeljka i utorka je drugi napad na crnogorske novinare u posljednjih pet dana i zbog toga očekujemo da će nadležni državni organi shvatiti ozbiljnost situacije i što prije ih razriješiti", saopštila je u ime Sindikata, predsjednica Marijana Camović.

"Podsjećamo da je novinare nedjeljnika Monitor u petak, zbog teksta koji su objavili, izvrijeđao predsjednik Skupštine opštine Kolašin Mile Šuković i prijetnjama im ugrozio sigurnost zbog čega smo i tražili njegovu smjenu i utvrđivanje krivične odgovornosti jer smatramo da je svojim ponašanjem pokazao da je nedostojan funkcije koju obavlja", navodi se u saopštenju.

Sindikat medija očekuje da će nakon što je Šuković saslušan u policiji, Tužilaštvo saopštiti kakve će on posljedice snositi zbog ugorožavanja sigurnosti i vulgarnih prijetnji koje je uputio koleginici Mileni Perović Korać i ostalim zaposlenima u Monitoru.

"Slučajevi fizičkih i verbalnih napada na novinare, te uništavanje njihove i imovine medija, su, očigledno, učestali ali se ne primjećuje namjera države da se takvo stanje prekine niti da se ti napadi razriješe", zaključuje se.

Bonus video: