Hotel "Žabljak" u novom ruhu: Uloženo blizu dva miliona eura

"Zamijenjen je krov, fasada i stolarija. Promijenjen je kompletan enterijer, urađena nova kupatila, kuhinja, centralno grijanje ..."
702 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 10.07.2013. 11:20h

Nakon što je početkom februara prošle godine na hotel "Žabljak" stavljen katanac radi rekonstrukcije, popularni hotel u strogom centru grada od sjutra će biti ponovo otvoren.

Umjesto nekadašnjeg, ranga dvije zvjezdice, sada je to turističko ugostiteljski objekat identičnih gabarita koji je zadržao izgled planinskog sa kombinacijom rustičnih i modernih detalja. Komleksna investicija kako spolja tako i unutra dovela ga je u rang četiri zvjezdice.

Izvršni direktor u HM "Durmitor" Vlado Kujundžić kaže da je u rekonstrukciju uloženo blizu dva miliona eura.

"Zamijenjen je krov, fasada i stolarija. Promijenjen je kompletan enterijer, urađena nova kupatila, kuhinja, centralno grijanje i zamijenjene sve vrste instalacija. Sada moderni restoran raspolaže sa 60 stolica i još toliko na terasi. Nekadašnja „donja sala” sada je kafe klub „Međed”, sa terasom kapaciteta 200 gostiju. U odnosu na prethodni novina je kongresna sala sa 70 stolica, igraonica za najmlađe. Novina je i spa centar a u 26 smještajnih jedinica može boraviti 50 do 70 gostiju", kaže Kujundžić.

On je dodao da će se „u hodu” rješavati pitanje parking prostora na dijelu gradskog trga koji je prilikom kupovine hotela iz stečajne mase Ski centra „Durmitor” pripao HM „Durmitor”.

Sredinom maja 2004. godine preko svoje firme u Lihtenštajnu vlasnik HM "Durmitor" Savo Kujundžić je, putem međunarodnog tendera, kupio hotele «Žabljak» i «Jezera», koji su predstavljali dio Ski centra "Durmitor".

Za hotel "Žabljak" platio je 500.000 eura i obavezao se da u njegovo renoviranje uloži 1,2 miliona eura. Za «Jezera» u čijem sastavu je 17 rent-a vila platio je 1,5 uz obavezu da u roku od pet godina u njegovo renoviranje uloži 3,9 miliona eura.

U međuvremenu "Jezera" su prestala da rade. Iz njega uklonjeno sve što se tamo nalazilo, čak i pregradni zidovi a nekadašnji ponos ne samo turističke privrede Žabljaka već nekoliko godina opasan je građevinskom ogradom.

Tokom 2004. godine Savo Kujundžić je kupio i nekoliko prodavnica i samoposluga Ski centra «Durmitor». Krajem te godine, putem javnog poziva, prodata mu je uspinjača Štuoc sa restoran-vidikovcem, koji je renoviran i predstavlja kvalitetnu turističku ponudu ovog planinskog centra. U sklopu te transakcije pripala mu je i transportna uspinjača koja se pružala od hotela "Jezera" do podnožja Štuoca i blizu 40.000 kvadrata zemljišta. Sve to za 361.000 eura bez ugovorom predviđenih obaveza investiranja.

Galerija

Bonus video: