Mile Šuković danas na saslušanju

Predsjednik Skupštine opštine Kolašin danas mora u policiju nakon što je prošlog petka grubo vrijeđao i prijetio novinarima “Monitora” Mileni Perović-Korać i Miodragu Rašoviću
194 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2013. 07:50h

Predsjednik Skupštine opštine Kolašin Mile Šuković danas bi trebalo da bude saslušan u policiji povodom krivične prijave koju su protiv njega podnijeli novinari „Monitora“ zbog ugrožavanja bezbjednosti, odnosno zbog prijetnji i psovki koje im je uputio u petak ljut nakon teksta o njegovoj imovini.

U kolašinsku policiju je stigla krivična prijava Milene Perović-Korać i Miodraga Rašovića, ali Šuković još nije dao izjavu jer je tokom vikenda bio odustan, rečeno je „Vijestima“. Šef kolašinske policije je inače brat Mila Šukovića, dok je njegova supruga direkorica Uprave prihoda u tom gradu.

Lokalni odbori SDP-a i Nove smatraju da je inicijativa Sindikata medija da Šuković bude razriješen zbog vulgarnih uvreda i prijetnji potpuno razumljiva i prihvatljiva jer takvo ponašanje ne priliči javnom funkcioneru.

Šuković je u petak, nakon što je u „Monitoru“ izašao tekst „Ide Mile DPS prugom“ pozvao redakciju, a kako nije dobio novinarku, poručio je da joj je bolje da mu se javi da kako ne bi završila slomljenog nosa. Na upozorenje Rašovića da je to krivično djelo, on se razljutio i još vulgarnije opsovao. "Nabijem vas na k... i vas i nju! Doći ću u Podgoricu, j... vam majku svima, Ustaše! J... majku cijeloj redakciji i Mišku Peroviću! Doći ću dolje da vas popišam”, navode se njegove riječi u krivičnoj prijavi.

Prema riječima odbornika Nove Dragana Bulatovića, prijetnje i psovke samo su nastavak Šukovićevog osionog i nasilnog ponašanja u SO: “Sa pozicije predsjedavajućeg lokalnog parlamenta više puta je vrijeđao odbornike. Predsjednik SO reprezentuje sve odbornike, a on je izabrao da nas i ovog puta osramoti na najgori način”.

SDP očekuje da će skupštinska večina samoinicijativno razriješiti Šukovića: “Ukoliko se to ne dogodi, SDP će odbornicima ponuditi inicijativu za razrješenje predsjednika SO Kolašin kako bi se o njoj raspravljalo na narednoj sjednici".

"Razloga za njegovo razrješenje je bilo previše i prije posljednje sramote koju je priredio SO i Kolašinu. G. Šuković kontinuirano krši Zakon o lokalnoj, a sa odbornicima komunicira na način nedostojan parlamenta. Komisija za utvrđivanje konflikta interesa je na sjednici 11. aprila 2012. utvrdila da krši Zakon o sprečavanju sukoba interesa na način što ne prijavljuje tačne podatke, što je član upravnih odbora u više privrednih društava u kojima je država, odnosno opština vlasnik, kao i zbog članstva u upravnom odboru privatnog preduzeća”, rekao je odbornik SDP-a Bojan Zeković.

Zeković ističe da je posljenjih par godina Opština sa privatnim preduzećem, na čijem je čelu Šuković nezakonito bio, imala poslovne odnose: “On je ostvarivao hiljade eura troškova reprezentacije na račun opštine, a u korist privatne firme kojom je upravljao”.

Ovo je hajka pred izbore

Bivši predsjednik Opštine, šef odborničkog kluba Grupe građana i dugogodišnji Šukovićev bliski saradnik Mileta Bulatović kazao je da je pisanje „Monitora“ i još nekih medija „dio hajke pred lokalne izbore“.

„Znamo ko naručuje tekstove i Šuković i ja znamo šta trpimo zbog toga. Sačekaćemo okončanje eventualnog procesa protiv Šukovića i onda se odrediti prema inicijativi za razrješenje“, rekao je Bulatović „Vijestima“. U lokalnom DPS-u, sa kojim je Šukovićeva Grupa građana u koaliciji, kažu da im inicijativa za razrješenje još nije stigla, a u SNP-u nemaju još stav.

Galerija

Bonus video: