DPS: Turizam Herceg Novog nikada nije bio nespremniji za sezonu

Za to što Herceg Novi nije još priključen na regionalni vodovod isključiva je odgovornost lokalne vlasti, tvrde u lokalnom DPS-u
197 pregleda 4 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.07.2013. 18:50h

Herceg Novi nikada nije ušao nepripremljeniji u glavnu turističku sezonu, konstatovao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik lokalnog DPS-a Zoran Bošnjak.

Građani i gosti, podsjetio je on, skoro 20 dana trpjeli su dvadesetočasovne restrikcije vode, a pojedina naselja nijesu je uopšte imala.

“Za to što Herceg Novi nije još priključen na regionalni vodovod isključiva je odgovornost lokalne vlasti”, poručio je Bošnjak, ukazavši i na blokadu magistralnog, ali i lokalnih puteva zbog izgradnje kanalizacionog kolektora.

Ističući njegov značaj za razvoj opštine, Bošnjak je kazao da nema opravdanja za duge blokade magistrale i za radove u Zelenici gdje se, kaže, 800 metara kolektora radilo sedam mjeseci umjesto mjesec i po.

On je podsjetio i da je izgrađena samo polovina predviđene trase treće putne trake od Meljina do Autobuske stanice.

“'Vodovod' je još u blokadi, a 'Čistoća' je tek iz nje izašla”, naveo je Bošnjak i upozorio da ni u menadžmentu Opštine, niti u sekretarijatima, sve do upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova u Herceg Novom, “nema kvalifikovanih kadrova da odgovore izazovima i rješavanju haosa u gradu

"Lokalna uprava je troma"

“Do sada je bila borba u vladajućoj koaliciji za rukovodeća radna mjesta, a sada imamo pojavu da se unutar jedne partije u koaliciji sukobljavaju zbog fotelja. Herceg Novi nema pravac razvoja i lokalna vlast tumara u rješavanju od slučaja do slučaja”, konstatovao je Bošnjak.

Zbog, kako je naveo, “inertne, trome lokalne uprave za koju su aktuelna dešavanja i turizam u gradu tabu tema”, odbornica DPS-a Tamara Vlaović je najavila da će ubuduće aktivnije informisati javnost i motovisati građane da zajedno podstiču vlast na profesionalniji rad.

On je istakao da su ustanove kulture u gradu postale “mjesto za unutarkoalicione obračune, umjesto da se bave osmišljavanjem kulturnih manifestacija i uvođenjem novih atraktivnih sadržaja u ponudi grada”.

“U lokalnoj vlasti bave se marginalnim temama da bi skrenuli pažnju javnosti sa vitalnih problema grada, što će rezultirati lošem turističkom sezonom, a što će direktno i indirektno pogoditi sve građane”, poručila je Vlaović.

Vršilaca dužnosti ne fali

Nastavak sjednice Skupštine opštine, kazao je Bošnjak, prekinut je jer se vladajuća koalicija nije mogla dogovoriti o izboru direktora u javnim ustanovama i preduzećeima.

“Vršilac dužnosti direktorke Gradskog muzeja 'Mirko Komnenović' i Galerije 'Josip Bepo Benković' odbornicima dostavlja njeno viđenje izbora direktora, sa oštrim kvalifikacijama da je bilo nezakonito, a prije godinu nju je imenovao predsjednik Opštine”, rekao je Bošnjak.

On je ukazao da su na rukovodećim mjestima u većini opštinskih sekretarijata i gotovo svim javnim preduzećima i ustanovama, vršioci dužnosti.

Bonus video: