Eksploreru restoran na Crnom jezeru

Kolašinska firma bila jedini ponuđač na javnom tenderu MORT-a
359 pregleda 1 komentar(a)
restoran Crno jezero, Foto: Obrad Pješivac
restoran Crno jezero, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 14.07.2018. 15:47h

Firma „Eksplorer“ iz Kolašina iza koje stoji Luka Bulatović zakupac je novoizgrađenog restorana na obali Crnog jezera.

Bulatović je bio jedini ponuđač koji je prihvatio sve uslove iz javnog poziva koje je sredinom maja raspisalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT). To je podrazumijevalo godišnji iznos zakupnine ne manji od 49.726,00 eura, podjelu profita u odnosu ne manjem od 40 prema 60 u korist zakupca. Njegovu ponudu tenderska komisija prihvatila je 14. juna, a ugovor će biti potpisan narednih dana, nakon čega će Bulatović i formalno preuzeti ekskluzivni objekat.

Tenderom je predviđeno investicioni program i biznis plan prema kome se Bulatović obavezao da u godinu dana nakon potpisivanja ugovora ispuni investicione obaveze. U Ministarstvu turizma će se definisati o kakvim se investicijama radi, a nezvanično riječ je o ulaganjima vrijednim 1,3 miliona eura u gradnju kompleksa eko kućica oko restorana, mostova i terasa.

Restoran na Crnom jezeru izgrađen je na temeljima prethodnog koji je izgorio krajem 2010. godine. Gradnja novog objekta, površine 353 kvadrata na katastarskoj parceli ukupne površine od 14.088 kvadrata, počela je u proljeće 2011. godine i trajala do ovog proljeća.

Ranija direktorica JP “Nacionalni parkovi Crne Gore” Azra Vuković u proljeće 2015. godine kazala je da je tokom gradnje bilo grešaka administracije u preduzeću.

“Prema osnovnom projektu, investicija je vrijedna 230.000 eura. Radovi su produženi jer su uslijedile greške administracije u javnom preduzeću. Sve se nanovo aktiviralo, prethodni ugovor je istekao, morao se sačiniti aneks ugovora. Ali i raspisati tender za drugu fazu, vrijedan dodatnih 300.000 eura koji podrazumijeva ispunjavanje ekoloških karakteristika investicije, čega u prvoj fazi nije bilo”, kazala je tada na sjednici socio-ekonomskog foruma NP “Durmitor” Azra Vuković.

Bonus video: