Mladić koji je spasao smrti oca osmoro djece: Opet bih pomogao

“Vjerujte, nije bilo nimalo lako. Držali smo ga za noge, a onda je policajac izvadio nož kako bi njime prekinuli konop"
351 pregleda 31 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2013. 15:46h

Podgoričanin Radule Đurović ispričao je “Vijestima” kako je u subotu veče ispred zgrade Vlade sa vješala skinuo Dejana Gašića, koji je pokušao da se ubije zbog toga što je bez krova nad glavom.

Đurović je naveo da je šetajući sa majkom i sestričinom vidio kako čovjek pokušava da se objesi o banderu ispred zgrade Vlade.

“Vadio sam mu jezik da se ne bi ugušio. Brzo su stigli ljekari i onda su ga poveli”, ispričao je mladić, koji je naveo da nije imao sumnju o tome da li treba da priskoči u pomoć

Podgoričanin, koji živi u zgradi u blizini Vlade, ispričao je da mu se tada pridružio i policajac i da su obojica pokušavali da Gašića “skinu sa vješala”.

“Vjerujte, nije bilo nimalo lako. Držali smo ga za noge, a onda je policajac izvadio nož kako bi njime prekinuli konop. To nam prvi put nije uspjelo, pa sam ja uzeo nož i otkinuo uže i tako smo na asfalt spustili davljenika”, prisjetio se Đurović, koji je prije nego je stigla ekipa Hitne pomoći pokušao da pomogne čovjeku.

“Vadio sam mu jezik da se ne bi ugušio. Brzo su stigli ljekari i onda su ga poveli”, ispričao je mladić, koji je naveo da nije imao sumnju o tome da li treba da priskoči u pomoć.

“Ima nas još normalnih, koji želimo da pomognemo. Nemam dilemu - opet bih u svakoj situaciji pomogao nevoljniku”, kazao je Đurović.

Dejan Gašić, koji je pokušao samoubistvo, sa suprugom i osmoro djece duže od mjesec živi ispred Vlade i Skupštine u Podgorici, jer je u požaru ostao bez krova nad glavom.

On je više puta od nadležnih tražio da mu pomognu da riješi stambeno pitanje ali i da mu pomognu da prehrani brojnu porodicu.

Galerija

Bonus video: