Podgoričani neprikosnoveni u street workout & calisthenics disciplinama

“Kočet ima 61.godinu i on je dodatno uticao na takmičare i motivisao ih, tako da su ove godine oboreni rekordi u nekoliko disciplina”, kazao je Džiknić
353 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.07.2018. 12:03h

Na trećem takmičenjuu u street workout & calisthenics disciplinama, koje je održano u Nikšiću, učestvovalo je 40 takmičara. Najmlađi takmičar imao je 14, a najstariji 61. godinu. Takmičenje, koje je organizovao gimnastički klub “Montenegro Street Workout” iz Nikšća, održano je u prvom street workout parku pod Trebjesom koji je prije pet godina izgradilo Ekološko udruženje mladih “Zeleni centar”.

Ovogodišnje takmičenje je imalo međunarodni karakter pa su pored učesnika iz Crne Gore “snage” odmjerili i takmičari iz Srbije i Holandije.

“Cilj takmičenja je bila promocija calisthenics treniranja i zbog toga je najviše pažnje dato vježbama sa ponavljanjima kako bi se mogao prijaviti,aktivirati i motivisati što veći broj mladih da se bave ovom vrstom sporta”, kazao je Miloš Džiknić, predsjednik kluba “Montenegro Street Workout”.

Tihomir Kočet iz Holandije, koji je porijeklom iz Crne Gore, pokazao je, kako je istakao Džiknić, da za pomenutu vrstu sportske discipline granice ne postoje.

“Kočet ima 61.godinu i on je dodatno uticao na takmičare i motivisao ih, tako da su ove godine oboreni rekordi u nekoliko disciplina”, kazao je Džiknić.

Ovogodišnje takmičenje obuhvatalo je šest disciplina podijeljenih u dvije kategorije – ispod 18 i preko 18 godina starosti.

Pobjednici najatraktivnije discipline freestyle (slobodni stil u gimnastici ), u kategoriji preko 18 godina, su trojica Podgoričana – Bojan Popović, Goran Tomanović i Filip Brković, dok su u mlađoj kategoriji prva tri mjesta zauzeli Dušan Ivanović iz Podgorice, Krsto Premović iz Nikšića i Špiro Mugoša, takođe iz Podgorice.

Podgoričani su bili neprikosnoveni i u disciplini apsolutni zgibovi. U kategoriji preko 18 godina prva tri mjesta pripala su Milovanu Gačeviću, Bojanu Popoviću i Filipu Radoševiću. Petnaestogodišnji Premović je u pomenutoj disciplini, u mlađoj kategoriji, zauzeo prvo mjesto, Filip Brković iz Podgorice je bio drugi, dok je David Nenadić iz Beograda zauzeo trećo mjesto. Luka Bojović iz Podgorice i njegov sugrađanin Dušan Ivanović zauzeli su prvo, odnosno drugo mjesto u disciplini zgibovi do 18 godina, dok je David Nenadić bio treći. U starijoj kategoriji opet su dominirali Podgoričani – Filip Radošević bio je prvi, Milovan Gačević drugi i Muamer Orahovac treći. Radošević je bio prvi i u disciplini propadanje na razboju, dok je Orahovac bio drugi, a treće mjesto je pripalo NIkšićaninu, Nikoli Roganoviću. I u mlađoj kategoriji prva dva mjesta zauzeli su Podgoričani, Dušan Dabanović i Luka Bojović, a treće Nikšićanin, Krsto Premović. Dame su se takmičile samo u disciplini trbušnjaci. Bojana Pržić iz Podgorice bila je prva, a Saška Savić i Sofija Đukanović, obje iz Nikšića, zauzele su drugo, odnosno treće mjesto. Veterani su se oprobali u disciplini zgibovi. Dušanu Krcunoviću iz Nikšića pripalo je prvo mjesto, a njegovom sugrađaninu Aleksi Baćoviću drugo. Najstariji takmičar, Tihomir Kočet, bio je treći.

Džiknić je podsjetio da je Premović, član gimnastičkog kluba “Montenegro Street Workout”, ovogodišnji državni prvak na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u freestyl-u u Moskvi koje će biti održano u septembru.

“Dobio je poziv da predstavlja Crnu Goru na svjetskom prvenstvu u Moskvi a njegov odlazak zavisi od finansijskih sredstava, tako da svi subjekti voljni da pomognu mogu da se jave našem klubu”, pozvao je Džiknić.

Galerija

Bonus video: