Performans MANS-a: Da se trotoar crveni, kad se ne crvene njihovi obrazi

Oni time poručuju da građani još samo nisu dali krv za otpalu dugova Kombinata aluminijuma u Podgorici
90 pregleda 40 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2013. 11:32h

Mreža za afrimaciju nevladinog sektora(MANS) ponovo je danas ispred organizovala performans zbog povećanja poreza na dodatu vrijednost (PDV) tako što je simbolično prosula “krv građana” ispred platoa Skupštine.

Država od danas zvanično ubira PDV po stopu od 19 odsto što treba da joj donese prihod do 40 miliona eura.

Direktor MANS- a Vanja Ćalović je prije početka performansa kazala da su se vratili na mjesto zločina gdje su poslanici uz pomoć predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića glasali za novi namet građanima I plaćanje dugova ruskim tajkunimai z KAP -a.

“Vrh policije iza nas nije taj dan primijetio zločin u Skupštini koja je omogućila da se iznose milioni eura, ali su primijetili i da smo prosuli vodu ofarbanu tonerom za krečenje koju su uspjeli da očiste običnom vodom. Ipak, nema te vode koja može oprati njihove laži i pljačku”, rekla je Ćalović.

Video: Zoran Bojović

Aktivisti MANS- a su dan nakon što je Skupština izglasala povećanje PDV -a organizovali performans gdje su prosluli “ krv građana” i “uputili je Krivokapiću” zbog čega su privedeni u Centar bezbjednosti.

“Ponovo smo došli da pokažemo da se ne plašimo represije i da javni interes treba da bude na prvom mjestu i da se trotoar opet crveni kad se njihovi obrazi ne crvene” rekla je Ćalović novinarima.

Nakon toga su “iznijeli KAP” ispred Skupštine u koji su” usuli potipsane ugovre, poreze, novac uzet od trudnica, taksi i na kraju krv”.

Galerija

Bonus video: