Direktor Parking servisa dobio 5.630 eura za neodlazak na godišnje odmore

Osnovano se sumnja da su razlozi donošenja odluke o isplati novca zasnovani na neistinitim činjenicama, saopštila je Uprava policije
70 pregleda 0 komentar(a)
Novac, Foto: Shutterstock
Novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.06.2013. 19:06h

Policija je podnijela prijavu protiv direktora hercegnovskog Parking servisa i pet članova Upravnog odbora tog javnog preduzeća, zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj.

Policija sumnja da su članovi UO, nezakonitom odlukom, direktoru Miloradu Matkoviću (63) pribavili 5.500 eura.

Osim Matkovića, osumnjičeni su i predsjednik Upravnog odbora Božo Ukropina (47) i članovi Milorad Mračević (60), Željko Radović (47), Goran Vujović (25) i Nikola Mišurinski.

Inspektori vjeruju da su oni u julu 2012. godine, na sjednici Upravnog odbora, donijeli jednoglasnu odluku da se Matkoviću isplati nadoknada od 5.630 eura, na ime neiskorišćenih godišnjih odmora u proteklih šest godina.

Odluku su donijeli navodeći da Matković krivicom poslodavca šest godina nije mogao koristiti odmor.

Uprava policije saopštila je da je Upravni odbor u toj odluci napisao da je stalno prisustvo Matkovića na poslu, za tih šest godina bilo neophodno, jer Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji tog JP nije predviđeno, niti popunjeno mjesto njegovog zamjenika.

“Osnovano se sumnja da su razlozi donošenja ovakve odluke UO zasnovani na neistinitim činjenicama jer M.M, kako se sumnja, za tih šest godina nije podnosio zahtjev za korišćenje godišnjeg odmora niti zahtijevao nadoknadu za neiskorišćeni godišnji odmor”, saopštila je policija.

U saopštenju je pojašnjeno da uprkos navodima iz odluke, u tom Pravilniku postoji radno mjesto pomoćnika direktora za tehnički sektor, koje je popunjeno i kojem je, između ostalog, u opisu poslova i zadataka zamjena direktora u njegovom odsustvu.

Inspektori sumnjiče Matkovića da je sprovođenjem nezakonite odluke Upravnog odbora zloupotrijebio službeni položaj, iako je bio dužan da obustavi njeno izvršenje.

Na osnovu te odluke njemu je u avgustu 2012. godine isplaćeno 5.630 eura.

Mediji su početkom juna objavili da je predsjednik Opštinskog odbora Narodne stranke i Srpske koalicije, kao i potpredsjednik Opštine Herceg Novi Mladen Rostović optužio hercegnovski Parking servis i Matkovića za bezakonje.

Rostović je tada saopštio da je tri mjeseca ranije podnio krivičnu prijavu protiv njih, ali da je izostala reakcija tužioca. Upravo Rostović je tada pomenuo isplatu novca na ime neiskorišćenih godišnjih odmora za period kada UO nije ni postojao u preduzeću.

“Matkovićev zahtjev za isplatu novca, zbog nekorišćenja godišnjih odmora, u ime Opštine zvanično sam tražio na uvid od novog UO i predsjednice Ljiljane Karanović, ali ga nijesam dobio. To znači da neko sklanja dokumentaciju i briše tragove”, rekao je on tada.

Bonus video: