"Pogrebne usuge" kupile novo vozilo za prevoz pokojnika

Stanović je naglasio da će radnici “Pogrebnih usluga” postaviti i 6.000 metara ivičnjaka
95 pregleda 6 komentar(a)
Čepurci, Foto: Luka Zeković
Čepurci, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.06.2013. 09:38h

Direktor JP “Pogrebne usluge” Slobodan Stanović najavio je da će za nekoliko dana koristiti novo specijalno vozilo za prevoz pokojnika.

On je pojasnio da će novi “mercedes” biti u funkciji, nakon što ga registruju.

Stanović je istakao da je u toku rekonstrukcija svih pet kapela na Čepurcima i najavio proširenje groblja i izgradnju grobnica za “NN” lica na groblju u Zagoriču.

“Specijalno vozilo koštalo je preduzeće 29.258,95 eura. U toku je registracija vozila, a očekujemo da će za pet dana biti u funkciji. Radnici preduzeća postavljaju staklenu vunu na kapelama i rebrasti lim. Kapele će se na taj način zaštiti od daljeg propadanja i zaštiti od elementarnih nepogoda. Radnici našeg preduzeća će uraditi i fasadu na kapelama kada se steknu uslovi”, rekao je Stanović.

On je kazao da su radnici “Puteva” asfaltirali na Čepurcima II i III fazu proširenja groblja, pojasnivši da je radove vrijedne 34.000 eura finansiralo pogrebno preduzeće.

Stanović je naglasio da će radnici “Pogrebnih usluga” postaviti i 6.000 metara ivičnjaka.

"Izgradnja grobnica na IV fazi proširenja groblja 'Čepurci' je završena. Naši radnici će na tom prostoru betonirati stazu. Na groblju u Zagoriču u toku je izgradnja 43 grobnice. Polovina tih grobnica je namijenjena za sahranjivanje 'NN' lica po nalogu državnih organa. Na zemljištu, koje Glavni grad otkupljuje od vlasnika, južno od groblja 'Čepurci' i neposredno pored žičane ograde, u toku je pripremanje terena i uklanjanje podzemnih kablova kako bismo krajem septembra ogradili taj prostor”, rekao je Stanović.

Bonus video: