Đukanović: Smrt Alfandarija veliki gubitak za Crnu Goru

"Jaša Alfandari je poslednjih četvrt vijeka svog života posvetio Crnoj Gori, kao svjedok i saučesnik istorijskih promjena koje su se ovdje dogodile. Jedan od pokazatelja napretka naše zemlje jeste i Jevrejska zajednica koju je on u najvećoj mjeri osmislio i stvorio, koja je postala nezaobilazni faktor društvenog života multietničke i multikonfesionalne, građanske, evropske Crne Gore"
2 komentar(a)
Jaša Alfandari, Foto: Privatna arhiva
Jaša Alfandari, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.07.2018. 09:43h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća Jevrejskoj zajednici u Crnoj Gori povodom smrti predsjednika Zajednice, Jaše Alfandarija i kazao da je iznenadna smrt Alfandarija veliki gubitak ne samo za njegovu porodicu, i Jevrejsku zajednicu, već i za njegovu Crnu Goru, navodi se u saopštenju Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

Predsjednik Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Jaša Alfandari preminuo je juče u 72. godini

"Jaša Alfandari je poslednjih četvrt vijeka svog života posvetio Crnoj Gori, kao svjedok i saučesnik istorijskih promjena koje su se ovdje dogodile. Jedan od pokazatelja napretka naše zemlje jeste i Jevrejska zajednica koju je on u najvećoj mjeri osmislio i stvorio, koja je postala nezaobilazni faktor društvenog života multietničke i multikonfesionalne, građanske, evropske Crne Gore. Isto tako važna spona sa velikim jevrejskim narodom, i značajan subjekt u građenju prijateljskih odnosa i razvoju svestrane saradnje sa Državom Izrael. Ljudi kao što je bio Jaša Alfandari potrebni su svakom narodu, svakoj zemlji, i svakoj državi, u svakom vremenu. Molim vas da moja iskrena saosjećanja prenesete i njegovoj porodici", navodi se u telegramu Đukanovića.

Bonus video: