Obilježen Biznis dan: Nagrade za najbolje preduzetničke ideje i biznis planove

Radović je kazao da se Biznis dan ove godine realizuje uz tugu jer njemu ne prisustvuje čovjek koji je inicirao i pokrenuo tu ideju - Dragan Lajović
99 pregleda 1 komentar(a)
Studenti, ekonomski fakultet, Foto: Luka Zeković
Studenti, ekonomski fakultet, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.06.2013. 14:07h

Studentkinje Ekonomskog fakulteta Mirjana Šestović, Dijana Vešović i Anida Kalender nagrađene su juče novčanim nagrada za najbolje preduzetničke ideje i biznis planove.

Šestović je za najbolji plan pod nazivom "Prerada organskog otpada – proizvodnja humusa" nagrađena sa 300 eura, drugo mjesto i 200 eura pripalo je Vešović sa idejom "Proizvodnja i prodaja ulja od sjemena grožđa", a treće i 100 eura Kalender za plan "Vibrirajući štap za slijepe".

V.d.dekana tog fakulteta Milivoje Radović kazao je da ekonomska dešavanja, ali I čitav društveni kontekst iz godine u godinu posao i poziv ekonomiste dovode u kontekst donosioca odluka, dobrog organizatora i lidera.

On je dodao da se Biznis dan ove godine realizuje uz tugu jer njemu ne prisustvuje čovjek koji je inicirao i pokrenuo tu ideju – profesor Dragan Lajović.

„Njegov gubitak je nenadoknadiv i predstavlja veliko iskušenje za sve nas i Ekonomski fakultet. Na nama ostaje da sa se ponosom sjećamo njegovog lika i djela, borimo se za sve vrijednosti koje su bile imperativ njegovog života i rada. Ovaj Business day je samo jedan od koraka u tom smjeru”, kazao je on.

Juče je predstavjen i novi broj časopisa “Preduzetnik”, koji izlazi petu godinu zaredom.

Nagrade su uručene u okviru manifestacije “Biznis dan” koja je posvećena preduzetničkim idejama studenata, a novčane nagrade je obezbijedio Alter Modus.

Ovogodišnji “Business Day” bio je prilika i da 60 studenata 4. godine sa smjerovana Preduzetništvo i Računovodstvo i revizija dobiju sertifikate zbog učešća u projektu Virtuelno preduzeće.

Na Ekonomskom fakultetu je tokom prethodnog semestra pokrenuto prvo virtuelno preduzeće u saradnji sa Centrom za stručno obrazovanje u okviru kojeg su naučili kako da testiraju svoje biznis ideje, prepoznaju i uoče šansu za njenom tržišnom afirmacijom, izrade i i primijene biznis plan kroz „svoje” preduzeće.

Bonus video: