Državni arhivi Crne Gore i Republike Srpske potpisali sporazum o saradnji

Sporazum su potpisali direktori tih institucija, Stevan Radunović i Dušan Popović
84 pregleda 3 komentar(a)
Stevan Radunović, Dušan Popović, Foto: Danijela Lasica
Stevan Radunović, Dušan Popović, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 26.06.2013. 13:54h

Državni arhivi Crne Gore i Republike Srpske, potpisali su na Cetinju sporazum o saradnji između, koji između ostalog podrazumijeva zajedničku izdavačku djelatnost, učešće na međunarodnim naučnim skupovima, te razmjenu kadrova.

Sporazum su potpisali direktori tih institucija, Stevan Radunović i Dušan Popović.

Direktor crnogorskog Arhiva, Stevan Radunović, kazao je da je između ova dva državna arhiva i do sada bilo kontakata kao i određenih oblika saradnje.

"Ali upravo potpisani Sporazum daje nam dobar okvir za buduću saradnju na osnovu kojeg ćemo zajednički osmisliti konkretne oblike djelovanja i konkretne projekte.

Uvjeren sam da je upravo takva saradnja pred nama počev od razmjene iskustava, publikacija kao i stučnjaka", kazao je Radunović.

Direktor Državnog arhiva Republike Srpske, Dušan Popović, kazao je da će jedan od prvih vidova zajedničke saradnje koji će on predložiti biti otvorenost filijala u Herceg Novom i Trebinju koji su jako blisko vezani po pitanju zemljišnih knjiga.

"Tom otvorenošću postići ćemo da građani dva grada više neće morati putovati iz jednog u drugi grad već će se elektronskim putem voditi korespodencija i rješavati problemi a na taj način ćemo se staviti na usluzi građanstvu Crne Gore i Republike Srpske", kazao je Popović.

Bonus video: