I "Morsko dobro" traži od države da iz mora ukloni izgorjelu jahtu

Nedavno su i mještani tog dijela Herceg Novog apelovali na predsjednika Filipa Vujanovića da se to ruglo ukloni sa obale
3 komentar(a)
jahta Sirena, Foto: Slavica Kosić
jahta Sirena, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 25.06.2013. 14:15h

“Morsko dobro” juče je zvanično zatražilo od nadležnih državnih službi da sa plaže u Njivicama uklone nasukanu olupinu motorne jahte “Sirena” koja se tamo nalazi od 26. maja kada je na toj, 21 metar dugoj jahti pod američkom zastavom, iz zvanično još neutvrđenih razloga, izbio požar.

Vatra je potpuno uništila jahtu od koje je ostao samo donji dio trupa, a iz njega se do sada izlilo više stotina litara zauljenih voda, nagorjele stakloplastike i drugih štetnih materija.

Olupina jahte već skoro mjesec leži u Njivicama, na plaži ispod Kikindskog odmarališta i tamošnje reprezentativne vile Vlade Crne Gore, a mještani tog dijela Herceg Novog prije dva dana su apelovali na predsjednika Filipa Vujanovića da se to ruglo ukloni sa obale, zato što se sve državne službe međusobno proglašavaju nenadležnim.

Izgorjela jahta još u moru, mještani traže pomoć od Vujanovića >>>

“Imajući u vidu neposrednu blizinu kupališta, te da ovako privezano plovilo predstavlja potencijalnu opasnost za zagađenje mora, 'Morsko dobro' je obavijestilo Ministarstvo pomorstva i saobraćaja - Lučku kapetaniju Kotor, Upravu za inspekcijske poslove - Ekološku inspekciju i Upravu pomorske sigurnosti, da je ostatak trupa izgorjele jahte potrebno ukloniti u što kraćem roku”, saopšteno je juče iz tog preduzeća, koje očekuje da će državne službe napokon preduzeti mjere iz svoje nadležnosti.

Bonus video: