Policije Crne Gore i Srbije zajedno protiv organizovanog kriminala i korupcije

Veljović je rekao da je cilj timova "da ne dozvole kriminalcima iz obje države da zajednički rade i da pokažemo na nivou obje zemlje da smo jači od njih"
243 pregleda 4 komentar(a)
Policija Srbije, Foto: Tanjug
Policija Srbije, Foto: Tanjug
Ažurirano: 23.06.2013. 15:48h

Policije Srbije i Crne Gore dogovorile su se da formiraju zajedničke istražne timove u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ovu saradnju su danas najavili direktori policije dvije države Milorad Veljović i Slavko Stojanović.

Veljović je rekao novinarima da je cilj tih timova "da ne dozvole kriminalcima iz obje države da zajednički rade i da pokažemo na nivou obje zemlje da smo jači od njih".

"Poznato vam je da ima par nerasvijetljenih ubistava i u Srbiji i u Crnoj Gori i da je činjenica da se nije dogodilo da nijedan događaj koji se desio u Srbiji nije bio povezan sa Crnom Gorom i obratno", rekao je on.

Veljović je istakao i da se "kriminalci mnogo bolje druže nego mi a da je naš zadatak da im ne dozvolimo da se razmahnu".

"Moramo dokazati i mi i Crna Gora da smo mnogo jači od kriminala".

Stojanović je istakao da i taj dogovor potpuno potvrđuje opredjeljenje crnogoroske policije u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, zajedno s MUP-om Srbije.

"Osmislili smo saradnju, radi se o zajedničkim istražnim timovima koji će sinhronizovati istrage, a prvi ljudi kriminalističkih policija Srbije i Crne Gore će u narednom periodu dobiti konkretna uputstva i zadatke", rekao je on.

Taj dogovor je postignut juče, kada je po Veljovićevim riječima, potpisan i sporazum o boravku srpskih policajaca na Crnogorskom primorju tokom ljetnje sezone.

Veljović je objasnio da će i ove godine srpski policajci u uniformama zajedno sa kolegama tokom ljeta brinuti o bezbjednosti građana Srbije ali i pomagati u rješavanju svih drugih problema.

Veljović i Stojanović su prethodno prisustvovali obilježavanju Dana MUP-a i Dana policije na novosadskom stadionu "Karađorđe".

Bonus video: