Zakupci nervozni zbog kontrola, napadnut komunalni policajac

Do incidenta je došlo nakon što je inspektor izrekao kaznu zbog panoa koji je bio postavljen ispred privremenog objekata na šetalištu
71 pregleda 20 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 22.06.2013. 20:16h

Da je nervoza kod zakupaca privremenih objekata na šetalištu, zbog stalnih inspekcijskih kontrola koje zajednički sprovode Komunalna policija i inspektori Uprave za inspekcije poslove kulminirala, svjedoči incident koji se juče desio na promenadi.

Kako je „Vijestima“ potvrđeno u Upravi za inspekcijske poslove, nekoliko mladića, revoltirani što su inspektori naložili da se sa šetališta uklone panoi na kojim se mimo zakonom dozvoljenih propisa reklamiraju turistički izleti i brodske ture, nasrnulo je na redara Komunalne policije.

Slučaj je juče predočen štabu za praćenje turističke sezone, koji se nalazi u Budvi, a koji čine gotovo sve inspekcije pod okriljem Uprave, kao i lokalna Komunalna policija.

Kako je ”Vijestima” pojašnjeno, do incidenta je došlo nakon što je turistički inspektor izrekao kaznu zbog panoa koji je bio postavljen ispred privremenog objekata na šetalištu. Kada je redar Komunalne policije, koji je bio član inspekcijske kontrole krenuo da oduzme pano, uslijedila je reakcija gotovo deset mladića koji su počeli da se guraju sa ovlašćenim službenikom, a potom oduzeli pano, ne dozvoljavajući da ga inspekcija zaplijeni. Kako u tom trenutku sa inspektorima nije bilo pripadnika policije, koji uobičajeno idu u kontrole, to je incident završen tako što se inspekcija povukla.

Da su tenzije u gradu uoči početka špica ljeta dostigle maksimum potvrđuju i prijave stanovnika zgrada u Mediteranskoj ulici i naselju Gospoština. Oni se žale na nesnosnu buku sa taksi stajlišta kod nekadašnjeg supermarketa “Roda”, kao i Jata, koja traje do ranih jutarnjih sati.

Buka, koja vikendom traje do zore, postala je prava noćna mora za stanovnike starobudvanskog elitnog naselja Gospoština.

„Jedna porodica već se iselila iz stana u malim zgradama, jer to više ne može da trpi“, kazao je “Vijestima” jedan od mještana.

Buka, koja vikendom traje do zore, postala je prava noćna mora za stanovnike starobudvanskog elitnog naselja Gospoština

Upravo u to vrijeme počinju sirene - revoltirani taksisti koji čekaju na stajalištu, ljuti što im se oduzima klijentela, počinju da sviraju. Tome se pridružuju i ostali učesnici u saobraćaju, jer se stajanjem taksi vozila stvaraju gužve i blokira prolaz ulicom.

“Tako živimo svake noći. Zovemo policiju i sve inspekcije, ali ništa se ne mijenja“, ispričali su mještani.

Slična situcija je bila i prošlog ljeta, kada je na gradskim ulicima bilo gotovo hiljadu taksi vozila, što legalnih, što “divljih”.

Bonus video: