Mještani Farmaka noćima stražare: Lopove čekaju i sa kosijerom u ruci

Tvrde da lopovi nose sve - od motornih šega, kosilica i plinskih boca, do pršuta, rakije i zimnice
118 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2013. 07:27h

Mještani Farmaka već nekoliko nedjelja stražare ispred svojih kuća, ne bi li uspjeli da spriječe lopove koji haraju selom.

Tvrde da lopovi nose sve - od motornih šega, kosilica i plinskih boca, do pršuta, rakije i zimnice.

Željko Novaković proveo je noć na terasi, kako bi spriječio lopove, koji su mu, tvrdi, ukrali dvije motorne šege i plinsku bocu.

“Osvanuo sam jutros ovdje (na terasi). Prije dvije nedjelje sam tražio plinsku bocu, kako bih napunio automobil, međutim, nijesam je mogao naći. Mislio sam da sam je nekom pozajmio, dok nijesam čuo da su komšijama počele da nestaju stvari. Odmah sam otvorio i prekontrolisao i drugu ostavu, gdje sam primijetio da su mi ukradene dvije motorne šege”, kazao je Novaković “Vijestima”.

Sumnja da lopovi rade oko ponoći, kada se ugasi ulična rasvjeta.

“U noći bez mjeseca teško je vidjeti lice lopova, a i ne znaš šta može da te snađe. Zato nosim kosijer kada krenem u obilazak”, kazao je Novaković.

On smatra da je lopov neko ko je već bio u njegovoj kući.

“Morao je u mraku da pregazi preko moto-kultivatora i dvije pente, pa da se drži za lulu od kazana za pečenje rakije, kako bi sa zida skinuo motornu šegu”, pojasnio je Novaković.

On je istakao da je nedavno, prvi put za 30 godina, zaključao kuću.

“Ovdje su do sada živjeli pošteni ljudi... A nedaleko odavde sam i odrastao, tako da poznajem dobro ovaj kraj. Kada sam prije 30 godina gradio kuću, na otvorenom je ostajao sav građevinski materijal, ali mi nikada nije ništa falilo”, kazao je Novaković.

Sumnja da će neko ubuduće provaljivati kod njega, ali tvrdi da će ipak i dalje stražariti ispred kuće.

Svako čuva svoju kuću

Novaković je kazao da stražare i drugi mještani, da su razmijenili brojeve telefona, kako bi priskočili jedni drugim u pomoć, ako bude potrebe.

On krađu nije prijavio policiju, ali tvrdi da su to učinile pojedine komšije.

“Nijesam želio, jer mi nije pričinjena velika šteta. Već nekoliko nedjelja svako stražari ispred svoje kuće i zasad nije bilo nekih problema. Čuo sam da su dva momka viđena kako se šunjaju u komšiluku, ali niko ne zna ko su”, kazao je Novaković.

Galerija

Bonus video: