Vučinić: Radiju Montena prijetio stečaj zbog velikih dugova

"Broj zaposlenih će diktirati programska šema. Ne mislim da će ih biti manje nego do sada“, rekao je Vučinić
175 pregleda 10 komentar(a)
Stevo Vučinić, Foto: Arhiva Vijesti
Stevo Vučinić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.06.2013. 17:42h

Vlasnik nikšićkog radija Montena Stevo Vučinić kaže da je zbog velikih dugova prema Agenciji i Radio difuznom centru radiju prijetio stečaj.

„Više puta smo odlagali stečaj da bi pokušali da nađemo rješenje. Međutim, administracija nije bila spremna da nas oslobodi nagomilanih dugova, a na presiromašnom crnogorskom tržištu Montena odavno nije mogla da se izdržava pa su narasli i dugovi prema zapošljenima. Zbog dugova ni dozvolu za frekvencije nijesmo mogli obnoviti. Gašenje je bilo pitanje dana. Da bi to spriječili, radio smo jednostavno dali uz uslov da kupac isplati sve dugove, prevashodno prema zapošljenima i prema državi i nastavi da emituje program sa čime se složila i Agencija. Dugove je podmirio i ovih dana će nastaviti da emituje program. Broj zaposlenih će diktirati programska šema. Ne mislim da će ih biti manje nego do sada“, rekao je Vučinić “Vjestima”.

Pet radnika radija su u saopštenju upućenom medijima naveli da su "dosadašnji vlasnici Stevo i Đuro Vučinić odlučili da ga ugase prodajom frekvencija izvjesnom biznismenu Milošu Krdžiću, vlasniku beogradskog Radija TDI" >>>

Oni kažu da iz studija radija Montena u Nikšiću već 13 dana nema informativnog programa, a da je novi vlasnik rekao da ga mu je svejedno da li će biti emitovan program.

Bonus video: