NAČELNIK U KOTORU

Brđanin kandidat za pomoćnika šefa policije

Zoran Brđanin, koji je juče dostavio svoju dokumentaciju, je trenutno jedini pripadnik MUP-a Crne Gore sa diplomom čuvene FBI - Nacionalne akademije
420 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2013. 10:16h

Načelnik kotorske policije Zoran Brđanin predao je juče kandidaturu na konkursu za pomoćnike direktora Uprave policije.

Prijava na konkurs za prve pomoćnike direktoru Slavku Stojanoviću traje do danas, kada će Uprava za kadrove na osnovu predate dokumentacije napraviti listu kandidata.

Upravi za kadrove do sada su prijavu podnijeli sadašnji pomoćnici direktora Vesko Vukadinović i Predrag Ašanin, a kako se to i očekivalo i dugogodišnji policijski funkcioner Milan Tomić, koji je sada pomoćnik direktora ZIKS-a.

Pomoćnici će se birati na period od pet godina, a nakon što konkurs bude završen, direktor policije će obavijestiti ministra Raška Konjevića o kandidatima, koje predlaže za svoje pomoćnike.

“Očekujemo da će se ta procedura okončati početkom jula”, saopšteno je “Vijestima” u UP.

Zoran Brđanin, koji je juče dostavio svoju dokumentaciju, je trenutno jedini pripadnik MUP-a Crne Gore sa diplomom čuvene FBI - Nacionalne akademije na kojoj je diplomirao 2012. godine. On je i diplomirani oficir policije, a nakon okončanja Policijske akademije tokom 12 godina službe prošao je sve policijske poslove - od pripravnika, pomoćnika komandira, zamjenika komandira, komandira, pa sve do načelnika kotorske policije.

Ostali prijavljeni kandidati su, takođe, profesionalci koji su prošli sve segmente rada u UP, a Vukadinović i Ašanin trenutno upravljaju sektorima granične policije i za obezbjeđenje ličnosti i objekata.

Tomić je za vrijeme ere Veselina Veljovića bio njegov pomoćnik za Sektor kriminalističke policije, ali je smijenjen nakon dolaska Božidara Vuksanovića. To najvažnije mjesto u policijskoj hijerarhiji je već mjesecima gotovo upražnjeno jer Saša Milić tu funkciju obavlja privremeno dok se ne izabere novi pomoćnik.

Još od februara, kada je Stojanović postavljen za V.D. direktora UP znalo se da se Tomić vraća u Upravu policije te da je to dogovorena stvar u vladajućoj DPS-SDP koaliciji.

Preporučujemo za Vas