Direktor Poreske uprave se izvinio Glavnom gradu i Mugoši

Lakićević je juče saopštio da Glavni grad ne duguje 3,1 milion eura, kako je iz tog resora ranije saopšteno
313 pregleda 11 komentar(a)
Milan Lakićević, Foto: Luka Zeković
Milan Lakićević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.06.2013. 16:42h

Direktor Poreske uprave Milan Lakićević izvinio se Glavnom gradu i gradonačelniku Miomiru Mugoši, zbog nesporazuma oko dugovanja za poreze i doprinose i eventualnog narušavanja njihovog ugleda.

Lakićević je juče saopštio da Glavni grad ne duguje 3,1 milion eura, kako je iz tog resora ranije saopšteno.

“Glavni grad ne duguje poreze i doprinose, te uredno i redovno izmiruje sve obaveze prema Poreskoj upravi”, saopštio je Lakićević.

Mugoša je u ponedjeljak saopštio da očekuje izvinjenje Poreske uprave i objašnjenje da je došlo do tehničkog propusta prilikom objavljivanja podataka koliki je dug za neizmirene obaveze po osnovu ličnih dohodaka.

Ministarstvo finansija objavilo je da Podgorica za neizmirene poreze i doprinose duguje 3,17 miliona eura, dok je Mugoša tvrdio da je dug 2,3 miliona eura i da se odnosi na preduzeće ”Putevi” koje je u stečaju.

“Glavni Grad posluje pod sopstvenim identifikacionim brojem i nema poreskog duga. U iznijetim podacima o poreskom dugu u iznosu od 3,1 milion eura, koje je dala Poreska uprava, 96 odsto iznosa duga odnosilo se na poreski dug doo 'Putevi – u stečaju', 'FK Budućnost' i JP 'Vodovod i kanalizacija', piše u saopštenju Poreske uprave.

Istaknuto je da je Glavni grad, kao osnivač “Putevi-u stečaju”, čiji je poreski dug predstavljao najveći udio u iznosu prezentiranog duga, Ministarstvu finansija u međuvremenu podnio zahtjev za izmirenje duga ustupanjem nepokretnosti.

Piše i da je Glavnom gradu odobreno odloženo plaćanje duga za FK Budućnost.

“Poreski dug evidentiran u Poreskoj upravi za JP 'Vodovod i kanalizacija' posljedica je nerealizovanog rješenja o preusmjeru pogrešno uplaćenih sredstava, koje je zbog nedostatka adekvatnog programskog rješenja, upućeno nadležnom organu na realizaciju”, piše u saopštenju.

Bonus video: