Unosan posao za člana porodice: Sin fotograf, majka direktorica

Papićeve fotografije koštaju od euro do pet, koliko su nedavno platili polumaturanti, iako direktorica tvrdi da njen sin ne fotografiše đake
558 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2013. 15:43h

Danilo Papić, sin direktorice Osnovne škole „Pavle Rovinski” na Starom aerodromu, Marijane Papić , već nekoliko godina fotografiše đake te škole.

Papićeve fotografije koštaju od euro do pet, koliko su nedavno platili polumaturanti, iako direktorica tvrdi da njen sin ne fotografiše đake i da besplatno kamerom snima svečanosti i druga dešavanja u školi.

“Moj sin ne fotografiše djecu OŠ 'Pavle Rovinski'. Za potrebe škole obavlja sva snimanja kamerom - Dan škole, dokumentarne emisije, priredbe i razna događanja... bez ikakve nadoknade. Škola, u dogovoru sa Savjetom roditelja, odlučuje o tome hoće li se njihova djeca fotografisati ili ne”, saopštila je Papić “Vijestima ”, uputivši novinara na predsjednika Savjeta roditelja prof. dr Mirka Kneževića.

Knežević, međutim, tvrdi da je uprava škole angažovala Papića da fotografiše djecu.

“Prije četiri ili pet godina donijeli smo odluku da uprava škole pronađe nekog da fotografiše djecu i od tada taj posao obavlja sin direktorice škole”, kazao je Knežević juče “Vijestima ”.

On je rekao da je ove godine fotografiju platio euro, ali ne zna da li je uz nju dobio i fiskalni račun. Vi še roditelja đaka te škole tvrdi da račun nijesu dobili.

Oni su ispričali da su polumaturanti ove godine platili po pet eura za CD sa fotografijama, a đaci ostalih razreda euro za jednu fotografiju.

“Prošle godine polumaturant mi je bila kćerka, a ove sin. Lani je CD sa fotografijama koštao sedam, a ove godine pet eura”, kazala je Sandra Vilus.

Roditelji su pojasnili da novac prikuplja đak - blagajnik odjeljenja, a potom ga nosi kod bibliotekara škole, od koga i preuzima fotografije...

Fotografije „na crno”

Ustaljena praksa je da se đaci fotografišu u svim gradskim školama, ali “Vijestimaa ” nije poznato da i u jednoj to radi dijete direktora.

Riječ je o veoma unosnom biznisu, s obzirom da gradske škole nerijetko imaju više od hiljadu đaka, što je slučaj i sa OŠ “Pavle Rovinski”.

S obzirom da “Vijesti” nijesu uspjele da pronađu roditelja koji je za plaćenu fotografiju dobio račun, gotovo je izvjesno da se posao obavlja “na crno”, bez plaćanja poreza.

Galerija

Bonus video: