Knežević: Nisam ustupio Rastoderu kabinet zbog mojih potreba, ne zbog Lekića

Dekanica FPN Sonja Tomović Šundić juče nije odgovorila na pitanja “Vijesti” na ovu temu
115 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2013. 13:47h

Ustupao sam kabinet profesoru Šerbu Rastoderu i mnogim kolegama, ali to u ovom semestru, zbog mojih potreba, nije bio slučaj. Ne pratim društvene aktivnosti kolega i potpuna je besmislica da sam ga otjerao iz kabineta jer je govorio na promociji knjige Miodraga Lekića, rekao je juče “Vijestima” profesor Fakulteta političkih nauka Saša Knežević.

Rastoder je optužio kolegu da ga je izbacio iz kabineta bez obrazloženja, nakon što je govorio na Lekićevoj promociji uoči predsjedničkih izbora. “Juče sam saznao iz novina da je bio na toj promociji”, rekao je Knežević.

On je podsjetio da je Rastoder gostujući profesor i da ima tretman kao i ostali.

”Zamolio me da koristi moj kabinet i ja sam mu dozvolio, to je stvar kolegijalnosti i on nije jedini kome sam ustupio svoj radni prostor. U ovom semestru nijesam to mogao, to je stvar mojih potreba i nema nikakvu drugu dimenziju”, tvrdi Knežević.

Rastoder je juče potvrdio da je Knežević “pokazao dobru volju” time što je prihvatio njegovu molbu.

“Ja sam to razumio na način na koji sam razumio i rekao. Jedini sam redovni profesor iz Crne Gore koji gostuje na FPN i nemam kabinet za razliku od onih koji dolaze iz Beograda”, rekao je Rastoder, koji je bio mentor profesoru Kneževiću.

Dekanica FPN Sonja Tomović Šundić juče nije odgovorila na pitanja “Vijesti” na ovu temu.

Rastoder vjeruje, kako je ranije rekao “Vijestima”, da je meta političkih pritisaka i da je to razlog i što ga je prošle godine osudio barski Osnovni sud za kršenje autorskih prava kolege istoričara Živka Andrijaševića.

Presuda je pravosnažna i izvršna pa mu je zbog toga blokiran račun po nalogu Osnovnog suda, jer na ime sudskih troškova duguje oko 1.300 eura.

Galerija

Bonus video: