Milić posjetio beranske rudare koji već osmi dan protestuju

"Država mora da stane iza svakog čovjeka, jer je sramota za Crnu Goru da danas neko mora da bude prisiljen da se na ovakav način bori za svoja prava", kazao je Milić
13 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2013. 20:05h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić posjetio je danas rudare Rudnika mrkog uglja u Beranama, koji već osmi dan protestuju u jami "Petnjik", 200 metara ispod zemlje.

Nakon razgovora sa šest rudara i njihovih 19 kolega koji protestuju u upravnoj zgradi Rudnika, Milić je saopštio da je očigledno da su prava rudara ugrožena, prije svega zato što država ne radi svoj posao.

„Mene ne interesuje ni jedan investitor, već država koja je sa njima sklapala aranžmane.

TV Vijesti, Boban Obradović

Država mora da stane iza svakog čovjeka, jer je sramota za Crnu Goru da danas neko mora da bude prisiljen da se na ovakav način bori za svoja prava”, naglasio je Milić.

Milić je kazao da je Vlada, nakon konstatacije da se radi o neuspješnoj privatizaciji, trebala da raskine kupoprodajni ugovor i da saopšti ima li beranski rudnik perspektivu ili ne.

Rudari opravdano protestvuju tražeći isplatu sedam zaostalih plata i povezivanje radnog staža za poslednjih 18 mjeseci.

Lider SNP-a je štrajkačima obećao da će odmah od odgovornih ljudi iz vlade zahtijevati da pronađu odgovarajuće rješenje za beranski rudnik i da se pod hitno ispune zahtjevi rudara.

Galerija

Bonus video: