Akcija EPCG “Podjelimo teret” za efikasniju naplatu računa

Ta kompanija je pokrenula je akciju kojom će pokušati da poboljša naplatu zaostalih računa domaćinstava za utrošenu električnu energiju
103 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2013. 20:12h

Elektroprivreda Crne Gore pokrenula je akciju “Podjelimo teret” kojom će pokušati da poboljša naplatu zaostalih računa domaćinstava za utrošenu električnu energiju.

“Ukoliko kupci koji su 31. maja imali dug za utrošenu struju bez obzira na iznos, budu redovno u naredna tri mjeseca plaćali smao tekuće mjesečne fakture za utrošenu električnu energiju, ne uključujući prethodni dug, izbjeći će isključenje sa mreže”, kazao je direktor funkcionalne sredine Snabdjevanje Vladimir Bojičić.

On je objasnio da će domaćinstva nakon tri mjeseca redovne uplate u septembru steći mogućnost da potpišu protokol o izmirenju dugovanja u fiksnim ratama od 20 eura, bez učešća i daljeg obračuna kamate na postojeći dug.

TV Vijesti, Daniela Vranković

“Za iznos duga do 500 eura broj rata će se utvrditi tako što će iznos biti podjeljen sa 20, a onima koji duguju više od 500 eura biće ponuđeno potpisivanje protokola na 25 mjesečnih rada od 20 eura, a nakon isteka tog roka biće im omogućeno potpisivanje novog ugovora”, objasnio je on.

Takođe, između osam do 9.000 domaćinstava koji su ranije potpisali ugovor mogu ih reprogramirati od septembra po novim, povolnijim uslovima.

Galerija

Bonus video: