Podgorica: Osmoro djece spava pod vedrim nebom

Dejan Gašić tvrdi da je od države dobio samo 30 eura da kupi hranu, a da preživljava zahvaljujući humanim ljudima
76 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2013. 07:59h

Sa suprugom i osmoro djece, od kojih najmlađe ima svega 18 mjeseci, Dejan Gašić proveo je i osmu noć pod vedrim nebom ispred zgrade Vlade.

On tvrdi da su nadležni obećali da će riješiti njihov problem, ali da je do sada dobio samo 30 eura.

“Država mi je dala 30 eura da kupim djeci hranu. Primili su me u Vladi, samo uzeli podatke i rekli da će se problem riješiti. Ali, evo od prošlog utorka smo ovdje sa bebom i bićemo dok se neko ne okrene na nas”, kazao je juče Gašić.

On je rekao da njegovoj porodici pomažu prolaznici, predstavnici pojedinih nevladinih organizacija i vlasnici restorana u centru grada.

“Niko nas iz Vlade više i ne vidi. Zahvaljujem vlasnicima okolnih restorana što donose svakog dana hranu mojoj djeci, ne znam šta bih da nije njih. Ostali neka znaju da neću odustati od ovog trotoara, jer nemam gdje”, poručio je Gašić.

Nezaposleni otac osmoro djece tvrdi da od 170 eura dječjeg dodatka ne može da živi i obezbijedi porodici smještaj.

Gašići su bez krova nad glavom ostali u februaru prošle godine, kada je snažan vjetar uništio krov njihove barake na Vrelima ribničkim.

Do juče, međutim, njihov problem nije riješen.

Dejan tvrdi da su mu predstavnici Centra za socijalni rad nedavno samo ponudili da njegovo osmoro djece smjeste u dom, ali da je to odbio.

Gaši nudio da plati kiriju za pet mjeseci

Predsjednik Romskog savjeta Isen Gaši saopštio je da je porodici Gašić donosio hranu ispred Vlade, ali da im nije mogao pomoći u njihovom “neskromnom zahtjevu” da im se obezbijedi plac i pet hiljada eura.

“Ponudio sam im da im platim kiriju za pet mjeseci po 50 eura na Koniku, što su odmah odbili” kazao je Gaši. On tvrdi da je Glavni grad, nakon lanjskog nevremena, obezbijedio Dejanu Gašiću materijal za gradnju barake.

Galerija

Bonus video: